Dragonsås med senap

Introduktion och förberedelse

Dragonsås smaksatt med Dijonsenap lagad med grädde och grönsaksbuljong.

En krämig och god sås som påminner i smaken likt Bearnaisesås med en twist av stark fransk senap.

Serveringsförslag

Varianter

  • Kan garneras med färsk hackad dragon, persilja eller gräslök.
  • Du kan laga såsen med torkad dragon, färsk dragon eller inlagd dragon - eller blanda.
  • En liknande sås är dragonsås utan senap.

4 portioner dragonsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar eller vitpeppar

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder.
  3. Tillsätt vatten lite i taget under vispning och rör ut klumpar.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong och koka på låg värme i 5 minuter. Rör då och då.
  5. Använder du färsk dragon så hackar du den.
  6. Tillsätt grädde, risvinäger och dragon samt rör och koka ihop.
  7. Smaka av med socker, salt och peppar. Håll varm till servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-05-09

Tillbehör och liknande recept: