Dragonsås med senap
Dragonsås smaksatt med Dijonsenap lagad med grädde och grönsaksbuljong.
En krämig och god sås som påminner i smaken likt Bearnaisesås med en twist av stark fransk senap.
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder.
- Tillsätt vatten lite i taget under vispning och rör ut klumpar.
- Tillsätt grönsaksbuljong och koka på låg värme i 5 minuter. Rör då och då.
- Använder du färsk dragon så hackar du den.
- Tillsätt grädde, risvinäger och dragon samt rör och koka ihop.
- Smaka av med socker, salt och peppar. Håll varm till servering.
Serveringsförslag
- Jag hade såsen till fläskytterfilé, klyftpotatis samt grönsallad.
- Såsen är god till grillat eller stekt kött, fisk, kyckling eller grönsaker. Några förslag är stekt kyckling, kotlett, fläskfilé; fisk som lax eller till vegetariskt som halloumibiffar.
Varianter
- Kan garneras med färsk hackad dragon, persilja eller gräslök.
- Du kan laga såsen med torkad dragon, färsk dragon eller inlagd dragon - eller blanda.
- En liknande sås är dragonsås utan senap.
Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal