Grillade fläskkotletter

Grillade fläskkotletter eller fläskytterfilé på italienskt vis med rosmarin, vitlök, olivolja samt en enkel balsamvinägersky.
Välj en stor kotlett med ben eller utan ben per portion. Fläskytterfilé går också bra. Fläskfilé eller karré blir också gott.
Gott med potatisgratäng, fräst spenat, potatissallad, klyftpotatis, risotto, grillad tomat, grillade grönsaker, pasta med tomatsås, bearnaise med mera.

4 portioner grillade fläskkotletter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkotlett utan ben eller 700 gram med ben
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk grovhackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk fin balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör och tänd grillen.
  2. Skär kotletterna i ca 1 cm breda skivor.
  3. Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet.
  4. Blanda i rosmarin, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på varje sida i ca 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda 3 msk olivolja och balsamvinäger i en liten skål.
  7. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

5 orimligt goda avokadomackor

Här är smörgåsarna som du bara måste testa.

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer