Grillade fläskkotletter

Introduktion och förberedelse

Grillade fläskkotletter eller fläskytterfilé på italienskt vis med rosmarin, vitlök, olivolja samt en enkel balsamvinägersky.

Välj en stor kotlett med ben eller utan ben per portion. Fläskytterfilé går också bra. Fläskfilé eller karré blir också gott.

Gott med potatisgratäng, fräst spenat, potatissallad, klyftpotatis, risotto, grillad tomat, grillade grönsaker, pasta med tomatsås, bearnaise med mera.

4 portioner grillade fläskkotletter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkotlett utan ben eller 700 gram med ben
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk grovhackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk fin balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör och tänd grillen.
  2. Skär kotletterna i ca 1 cm breda skivor.
  3. Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet.
  4. Blanda i rosmarin, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på varje sida i ca 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda 3 msk olivolja och balsamvinäger i en liten skål.
  7. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 124 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept