Grillade fläskkotletter

Grillade fläskkotletter eller fläskytterfilé på italienskt vis med rosmarin, vitlök, olivolja samt en enkel balsamvinägersky.

Välj en stor kotlett med ben eller utan ben per portion. Fläskytterfilé går också bra. Fläskfilé eller karré blir också gott.

Gott med potatisgratäng, fräst spenat, potatissallad, klyftpotatis, risotto, grillad tomat, grillade grönsaker, pasta med tomatsås, bearnaise med mera.

4 portioner grillade fläskkotletter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkotlett utan ben eller 700 gram med ben
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk grovhackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk fin balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör och tänd grillen.
  2. Skär kotletterna i ca 1 cm breda skivor.
  3. Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet.
  4. Blanda i rosmarin, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på varje sida i ca 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda 3 msk olivolja och balsamvinäger i en liten skål.
  7. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.