Grillade fläskkotletter

Grillade fläskkotletter eller fläskytterfilé på italienskt vis med rosmarin, vitlök, olivolja samt en enkel balsamvinägersky.
Välj en stor kotlett med ben eller utan ben per portion. Fläskytterfilé går också bra. Fläskfilé eller karré blir också gott.
Gott med potatisgratäng, fräst spenat, potatissallad, klyftpotatis, risotto, grillad tomat, grillade grönsaker, pasta med tomatsås, bearnaise med mera.

4 portioner grillade fläskkotletter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkotlett utan ben eller 700 gram med ben
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk grovhackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk fin balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör och tänd grillen.
  2. Skär kotletterna i ca 1 cm breda skivor.
  3. Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet.
  4. Blanda i rosmarin, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på varje sida i ca 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda 3 msk olivolja och balsamvinäger i en liten skål.
  7. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer