Fläskkotletter i god sås med grädde och dragon
Stekta fläskkotletter med gräddig dragonsås.
Lätt att laga, rätt billigt och framförallt supergott.
Blir också gott med fläsknoisetter, fläskfilé, nötkött, kycklingfilé, viltkött, lax eller quornfilé.
Tillagning
- Förbered önskade tillbehör.
- Torka av fläskkotletterna. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd fläskkotletterna i blandningen.
- Sätt på en stor stekpanna med höga kanter och tillsätt smör att steka i.
- Bryn kotletterna ca 2 min på varje sida.
- Häll över matlagningsgrädden, lite vatten, dragon samt senapen och rör om. Häll ev. på lite mer vatten om såsen blir för tjock. Lägg på lock om du har det och småkoka fläskkotletterna i 5 minuter.
- Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet.
- Har du ugnen igång kan du sätta in pannan i ugnen med parmesanosten på och steka vidare i 5 minuter. Annars blir det gott att bara röra i osten och koka lite till. Smaka dock på såsen och salta och peppra om du tycker det behövs. Sedan är fläskkotletterna klara att servera. Direkt ur pannan om det är en fin stekpanna eller lägg upp på fat eller tallrik.
Serveringsförslag
- Förslag på tillbehör är klyftpotatis, pressad potatis eller råris.
- Kokt blomkål, broccoli och/eller morötter passar till.
- Tomatsallad och fräst hel bladspenat passar också till.
Klyftpotatis kan du laga genom att ugnssteka 10 medelstora potatisar i klyftor i en panna med rapsolja, salt och vitpeppar i 25 minuter på 225 grader.
Portionsberäkning
Räkna en fläskkotlett på 150 gram med ben eller 120-130 gram utan ben per portion.
Välj gärna svenskt fläskkött och gärna från ekologisk gård.
Att dricka till
Öl eller cider är gott att dricka till fläskkotletterna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 512 kcal