Kokta gröna sojabönor

Introduktion och förberedelse

Kokta gröna sojabönor eller Edamame. Ett grundrecept på hur du kokar och tillagar frysta gröna sojabönor.

De behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten eller steks direkt i panna.

Sojabönorna kan kokas direkt från frysen i vatten på spisen i en kastrull, stekas i stekpanna eller tillagas i mikron.

Gröna färska japanska sojabönor - Edamame - finns skalade och frysta. De är lätta att laga till, goda, nyttiga, proteinrika och passar till det mesta.

Med vitlök och chili

Stek kokta eller frästa sojabönor med 1/2 klyfta hackad vitlök och 1-2 krm chiliflakes. Smaka av med salt.

Med asiatiska smaker

Stek som ovan med vitlök och chili samt tillsätt 1 msk ljus japansk soja, 1 tsk sesamolja, 2 msk ostronsås samt några tsk sesamfrön.

Frästa gröna sojabönor med asiatiska smaker på fat
Frästa gröna sojabönor med asiatiska smaker får du om du steker dem med lite olja, vitlök, chili samt smaksätter med sesamolja, ljus soja, ostronsås och sesamfrön.

4 port kokta gröna sojabönor

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 300 gram gröna sojabönor, frysta

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt bönorna. De kan tillsättas frysta. Koka upp och koka i 1-2 minuter. Häll av och servera. Eller skölj kallt om du vill ha dem senare.
  3. I MIKRO: Lägg de djupfrysta sojabönorna i en skål (ej av metall) och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Tillaga sojabönorna i fem minuter på 500 W eller 2-3 minuter på 850 W.
  4. I STEKPANNA: Fräs tinade eller frysta sojabönor i en msk matolja som olivolja, solrosolja, rapsolja, majsolja eller majsolja. Stek i 1-3 minuter tills de fått lite färg. Toppa med lite en halv tsk flingsalt.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 148 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06