Varm örtsås till fisk
En god variant på vitvinssås med finhackad lök, grädde, fiskbuljong och hackade örter som persilja samt basilika.
Tillagning
- Tänd grillen och gör såsen. Sätt ev. på ugnen på 200 grader om du vill laga spetten i ugnen.
- Skala och finhacka löken till såsen.
- Fräs lök i olja. Tillsätt grädde, vitvin, vatten och fiskfond. Red såsen med maizena ljus såsredning. Låt såsen koka ihop i ca 15 minuter.
- Hacka örterna och tillsätt till örtsåsen innan servering. Smaka av med salt och vitpeppar.
Serveringsförslag
- Örtsåsen passar till all slags fisk ex. grillad lax, vit fisk, fiskspett eller skaldjur.
- Vidare passar kokta grönsaker som ex. potatis, morötter, knipplök, purjolök, vaxbönor, blomkål, broccoli osv. tillsammans med såsen.
- Ett alternativ är att laga en örtsås till kött, kyckling eller grönsaker med körvel, dragon och kött- eller kycklingbuljong.
Uppskattat näringsvärde per portion: 194 kcal