Kokta knippmorötter och potatisar
Laga ett gott tillbehör med kokta fina delikatesspotatisar samt späda fina knippmorötter svängda i smör och flingsalt garnerade med bladpersilja.
Tillagning
- Koka upp en kastrull med en liter vatten.
- Tillsätt 0,5 tsk salt.
- Putsa potatisarna och skär bort ev. fula delar.
- Börja koka potatisarna.
- Skär av blasten men lämna ca 2 cm i toppen.
- Skala morötterna.
- Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare 10 minuter.
- Häll av morötter och potatisar.
- Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt smör, salt och peppar. Rör runt och lägg upp att servera på fat eller tallrik. Garnera ev. med hackad persilja.
Varianter
- Prova gärna morötter i flera färger. Det finns bland annat de vanliga orange men också lila och gula knippmorötter.
- Hittar du inte knippmorötter kan du ta vanliga morötter och skala samt dela på längden.
- Delikatesspotatis kan bytas mot färskpotatis.
- Annat som passar i är knipplök och rotsaker som palsternacka och persiljerot.
Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal