Kokta knippmorötter och potatisar

Introduktion och förberedelse

Laga ett gott tillbehör med kokta fina delikatesspotatisar samt späda fina knippmorötter svängda i smör och flingsalt garnerade med bladpersilja.

Prova gärna morötter i flera färger. Det finns blandannat de vanliga orange men också lila och gula knippmorötter.

4 portioner kokta knippmorötter och potatisar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 knippmorötter, gärna i olika färger som orange, lila och gula
  • 16 delikatesspotatisar, förslagsvis Amandine
  • 2 msk smör, olivolja eller margarin
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl grovhackad bladpersilja

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med en liter vatten.
  2. Tillsätt 0,5 tsk salt.
  3. Putsa potatisarna och skär bort ev. fula delar.
  4. Börja koka potatisarna.
  5. Skär av blasten men lämna ca 2 cm i toppen.
  6. Skala morötterna.
  7. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare 10 minuter.
  8. Häll av morötter och potatisar.
  9. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt smör, salt och peppar. Rör runt och lägg upp att servera på fat eller tallrik. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.