Kokta knippmorötter och potatisar

Prova morötter i andra färger. Goda orange, lila och gula knippmorötter kokta med delikatesspotatis samt svängda i smör och salt är gott tillbehör till det mesta.

4 portioner kokta knippmorötter och potatisar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 knippmorötter, gärna i olika färger som orange, lila och gula
  • 16 delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl grovhackad persilja

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med en liter vatten.
  2. Tillsätt 0,5 tsk salt.
  3. Putsa potatisarna och skär bort ev. fula delar.
  4. Börja koka potatisarna.
  5. Skär av blasten men lämna ca 2 cm i toppen.
  6. Skala morötterna.
  7. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare 10 minuter.
  8. Häll av morötter och potatisar.
  9. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt smör, salt och peppar. Rör runt och lägg upp att servera på fat eller tallrik. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept