Kokta knippmorötter och potatisar

Prova morötter i andra färger. Goda orange, lila och gula knippmorötter kokta med delikatesspotatis samt svängda i smör och salt är gott tillbehör till det mesta.

4 portioner kokta knippmorötter och potatisar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 knippmorötter, gärna i olika färger som orange, lila och gula
  • 16 delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl grovhackad persilja

Tillagning

  1. Koka upp en kastrull med en liter vatten.
  2. Tillsätt 0,5 tsk salt.
  3. Putsa potatisarna och skär bort ev. fula delar.
  4. Börja koka potatisarna.
  5. Skär av blasten men lämna ca 2 cm i toppen.
  6. Skala morötterna.
  7. Tillsätt morötterna när potatisen kokat i 10 minuter. Koka ytterligare 10 minuter.
  8. Häll av morötter och potatisar.
  9. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt smör, salt och peppar. Rör runt och lägg upp att servera på fat eller tallrik. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer