Vegobullar med halloumi

Vegetariska bullar eller småbiffar med mixad halloumi, riven zucchini och morot. Enkla och goda.
Passar att servera med valfria tillbehör. Förslag är som på bilden med bulgursallad (kokt bulgur blandad med lite olivolja, gurkmeja, tärnad tomat, hackad babyspenat, hackad bladpersilja, salt och peppar) och kall matyoghurt med pressad vitlök och citronsaft. Annat gott till är couscoussallad, råris, pasta, basmatiris, klyftpotatis eller kokt delikatesspotatis. Andra såser som passar till är morotstzatziki; kall örtsås eller liknande. En bönsallad, tomatsallad eller grönsallad passar också till.
Andra saker som passar att ha i vegobullar är blancherad urkramad och hackad spenat; riven rotselleri; riven potatis; gurkmeja; garam masala; chiliflakes; hackad bladpersilja; riven ingefära; majs; kokta halvt mosade kikärtor eller bönor som adzukibönor eller linser.
Halloumi är en ost från Cypern som är salt och har gott tuggmotstånd samt funkar bra att steka.

4 portioner vegobullar med halloumi

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 halloumi ost på 200 gram
  • 1 zucchini medelstor
  • 2 morötter medelstora
  • 1 ägg
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja att steka i
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Skölj zucchini och skala morötter.
  2. Riv halloumi och zucchini på grovt rivjärn. Riv morötter fint. Hacka de sista bitarna för hand.
  3. Blanda med ägg till en röra.
  4. Forma 12 eller 16 bullar eller småbiffar.
  5. Stek bullarna runt om i olja på medelvärme i ca 10 minuter. De ska få färg och bli genomvarma.
  6. Lägg upp och strö gärna över lite flingsalt vid servering.
  7. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer