Vegobullar med halloumi

Vegetariska bullar eller småbiffar med mixad halloumi, riven zucchini och morot. Enkla och goda.
Passar att servera med valfria tillbehör. Förslag är som på bilden med bulgursallad (kokt bulgur blandad med lite olivolja, gurkmeja, tärnad tomat, hackad babyspenat, hackad bladpersilja, salt och peppar) och kall matyoghurt med pressad vitlök och citronsaft. Annat gott till är couscoussallad, råris, pasta, basmatiris, klyftpotatis eller kokt delikatesspotatis. Andra såser som passar till är morotstzatziki; kall örtsås eller liknande. En bönsallad, tomatsallad eller grönsallad passar också till.
Andra saker som passar att ha i vegobullar är blancherad urkramad och hackad spenat; riven rotselleri; riven potatis; gurkmeja; garam masala; chiliflakes; hackad bladpersilja; riven ingefära; majs; kokta halvt mosade kikärtor eller bönor som adzukibönor eller linser.
Halloumi är en ost från Cypern som är salt och har gott tuggmotstånd samt funkar bra att steka.

4 portioner vegobullar med halloumi

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 halloumi ost på 200 gram
  • 1 zucchini medelstor
  • 2 morötter medelstora
  • 1 ägg
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja att steka i
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Skölj zucchini och skala morötter.
  2. Riv halloumi och zucchini på grovt rivjärn. Riv morötter fint. Hacka de sista bitarna för hand.
  3. Blanda med ägg till en röra.
  4. Forma 12 eller 16 bullar eller småbiffar.
  5. Stek bullarna runt om i olja på medelvärme i ca 10 minuter. De ska få färg och bli genomvarma.
  6. Lägg upp och strö gärna över lite flingsalt vid servering.
  7. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer