Vegobullar med halloumi

Introduktion och förberedelse för tillagning

Vegetariska bullar eller småbiffar med mixad halloumi, riven zucchini och morot. Enkla och goda. Halloumi är en ost från Cypern som är salt och har gott tuggmotstånd samt funkar bra att ha som grund i biffarna.

Serveringsförslag

Passar att servera med valfria tillbehör. Förslag är som på bilden med bulgursallad - blanda kokt bulgur blandad med lite olivolja, gurkmeja, tärnad tomat, hackad babyspenat, hackad bladpersilja, salt och peppar. Gott som sås är en kall matyoghurtsås med pressad vitlök och citronsaft.

Annat gott till är couscoussallad, råris, pasta, basmatiris, klyftpotatis eller kokt delikatesspotatis. Andra såser som passar till är morotstzatziki; kall örtsås eller liknande. En bönsallad, tomatsallad eller grönsallad passar också till.

Varianter

Andra saker som passar att ha i vegobullar är blancherad urkramad och hackad spenat; riven rotselleri; riven potatis; gurkmeja; garam masala; chiliflakes; hackad bladpersilja; riven ingefära; majs; kokta halvt mosade kikärtor eller bönor som adzukibönor eller linser.

4 portioner vegobullar med halloumi

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 halloumi ost på 200 gram
  • 1 zucchini medelstor
  • 2 morötter medelstora
  • 1 ägg
  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja att steka i
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Skölj zucchini och skala morötter.
  2. Riv halloumi och zucchini på grovt rivjärn. Riv morötter fint. Hacka de sista bitarna för hand.
  3. Blanda med ägg till en röra.
  4. Forma 12 eller 16 bullar eller småbiffar.
  5. Stek bullarna runt om i olja på medelvärme i ca 10 minuter. De ska få färg och bli genomvarma.
  6. Lägg upp och strö gärna över lite flingsalt vid servering.
  7. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.