Tzatziki med morot och curry

Introduktion och förberedelse

Tzatziki med riven morot istället för gurka. Smaksatt med vitlök samt lite curry. En god, enkel och nyttig kall röra eller sås - en morotstzatziki - gott till det mesta.

Curry samt hetta från cayennepeppar kan du smaka av själv så att du tycker det blir gott - dessa kan också uteslutas.

4 portioner tzatziki med morot och curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram matyoghurt
  • 4 stora morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk curry (efter smak beroende på curry)
  • 2 krm cayennepeppar eller några droppar tabasco (efter smak)

Tillagning

  1. Skala morötter.
  2. Finriv morötterna och lägg i en skål.
  3. Tillsätt och rör i matyoghurt.
  4. Skala och pressa vitlöken och rör i den.
  5. Rör i salt, curry samt cayennepeppar eller tabasco och smaka av. Tillsätt ev. mer kryddor efter smak.
  6. Tzatziki med morot och curry är klar att servera. Lägg gärna upp i en fin skål.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.