Tzatziki med morot och curry

Introduktion och förberedelse

Tzatziki med riven morot istället för gurka. Smaksatt med vitlök samt lite curry. En god, enkel och nyttig kall röra eller sås - en morotstzatziki - gott till det mesta.

Curry samt hetta från cayennepeppar kan du smaka av själv så att du tycker det blir gott - dessa kan också uteslutas.

4 portioner tzatziki med morot och curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram matyoghurt
  • 4 stora morötter
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk curry (efter smak beroende på curry)
  • 2 krm cayennepeppar eller några droppar tabasco (efter smak)

Tillagning

  1. Skala morötter.
  2. Finriv morötterna och lägg i en skål.
  3. Tillsätt och rör i matyoghurt.
  4. Skala och pressa vitlöken och rör i den.
  5. Rör i salt, curry samt cayennepeppar eller tabasco och smaka av. Tillsätt ev. mer kryddor efter smak.
  6. Tzatziki med morot och curry är klar att servera. Lägg gärna upp i en fin skål.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer