Couscoussallad

Couscoussallad är gott som tillbehör till buffé, grillade rätter, grillad halloumi och grillad lax. En sallad med kokt couscous och grönsaker, bönor, morötter, valnötter, smågurkor, vitlök, kryddor och selleri.

Istället för saffran kan du ta gurkmeja som också ger fin gul färg och god smak. Receptet kan halveras till 4-5 portioner.

10 portioner couscoussallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 dl couscous
  • 10 st smågurkor (cornichons)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 pressade klyftor vitlök
  • 1 st selleri
  • 5 dl bönor, haricots verts
  • 0,25 gram saffran (bara några korn) eller 2 krm gurkmeja om du ej gillar saffran
  • 1 röd chili
  • 2 vårlökar
  • 1 knippe vårmorötter eller 3-4 vanliga morötter
  • 4 dl valnötter

Tillagning

  1. Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran.
  2. Sätt åt sidan med lock i tio minuter.
  3. Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna om du inte ska äta den direkt.
  4. Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna.
  5. Rör runt fem minuter.
  6. Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera couscoussalladen eller förvara i kylen till servering. Kan mikras varm.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer