Couscoussallad

Introduktion och förberedelse

Couscoussallad är gott som tillbehör till buffé, grillade rätter, grillad halloumi och grillad lax.

En sallad med kokt couscous och grönsaker som gröna bönor, morötter, valnötter, smågurkor, vitlök, kryddor och stjälkselleri.

Istället för saffran kan du ta gurkmeja som också ger fin gul färg och god smak. Receptet kan halveras till 4-5 portioner.

10 portioner couscoussallad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 dl couscous
  • 10 st smågurkor (cornichons)
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 pressade klyftor vitlök
  • 1 st selleri
  • 5 dl bönor, haricots verts
  • 0,25 gram saffran (bara några korn) eller 2 krm gurkmeja om du ej gillar saffran
  • 1 röd chili
  • 2 vårlökar
  • 1 knippe vårmorötter eller 3-4 vanliga morötter
  • 4 dl valnötter

Tillagning

  1. Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran.
  2. Sätt åt sidan med lock i tio minuter.
  3. Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna om du inte ska äta den direkt.
  4. Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna.
  5. Rör runt fem minuter.
  6. Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor.
  7. Smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera couscoussalladen eller förvara i kylen till servering. Kan mikras varm.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.