Smörgåstårta med kyckling
Hemgjord smörgåstårta med grillad, stekt eller pulled kyckling samt fyllning med leverpastej, färskost, paprika samt dijonsenap som smaksättning.
Tillagning
- Grilla kyckling eller köp färdiggrillad kyckling. Du kan också laga pulled kyckling (långstekt kyckling - sök recept här på receptfavoriter.se).
- Hacka lök och tärna paprika och lägg i varsin bunke.
- Dra isär och hacka kyckling grovt och lägg med rödlöken.
- Blanda leverpastej, färskost, pressad vitlök med paprika till en röra.
- Rör ihop färskost, majonnäs och Dijonsenap till en röra.
- Lägg ihop 2 brödskivor intill varandra på ett bakplåtspapper på en bricka.
- Bred på fyllning 1 (leverpastejen).
- Lägg 2 brödskivor ovanpå fördela hälften av fyllning 2 med kycklingröran.
- Lägg ett till lager med två brödskivor och bred på resterande kycklingfyllning 2.
- Täck med två brödskivor.
- Blanda majonnäs och färskost till en röra och bred på toppen samt på kanterna av smörgåstårtan.
- Garnera kanterna med att trycka fast sköljd babyspenat eller grönsallad.
- Strö över någon dl tärnad paprika på toppen.
- Placera halverade cocktailtomater, en hög grillat eller pulled kycklingkött samt en skiva gurka på smörgåstårtan. Tips är att fördela pålägget portionsvis ex. en hög kyckling, tomathalvor och gurka samt lite klippt krasse på varje tänkt bit. Toppa gärna med rostad lök samt syltlök på eller serverad i skål vid sidan.
- Smörgåstårtan kan serveras direkt eller förberedas utan garneringen och stå i kylen något dygn innan övertäckt med plast. Garnera sedan till servering.
Tips
- Totalt behöver du minst 250 gram färskost naturell och 300 gram grillad eller pulled kyckling.
- Gott med hemgjord syltlök till.
- Vill du göra en rund smörgåstårta så kan du byta bröd till halvor av ljusa Hönökakor och lägga ihop. Lägg ihop med fyllningen dagen innan. Garnera sedan dagen efter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal