Senap med whisky

Introduktion och förberedelse

En kanongod senap till bla julbordet. Senapen är stark i början och tappar sen i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera månader.

Vill du ha en rökig smak på senapen så väljer du en rökig whisky. Vill du ha en neutral whiskysmak så välj en orökt whisky ex. en irländsk som Bushmills. Eller ta en som är mittimellan som Macallan eller Glenfiddich från skotska Highlands.

3 dl senap med whisky

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g Colmans senapspulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk whisky efter smak

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och grädde i en kastrull.
  2. Koka någon minut under omrörning tills den blir helt slät. Akta så det inte bränns vid.
  3. Ta kastrullen från värmen och smaksätt med whisky.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.