Bönsallad med salami och fetaost

Introduktion och förberedelse

Bönsallad med salami och fetaost i Dijondressing. En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.

Du kan välja andra bönor också. Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.

2 portioner bönsallad med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 150 gram salami
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram grönsallad, isbergssallad eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver som kalamata
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
  2. Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Tärna salamin. Tärna fetaosten.
  4. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  5. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  6. Skölj persilja och hacka den grovt.
  7. Blanda dressingen i en liten skål.
  8. Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.