Bönsallad med salami och fetaost
Bönsallad med salami och fetaost i Dijondressing.
En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.
Tillagning
- Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
- Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
- Tärna salamin. Tärna fetaosten.
- Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
- Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
- Skölj persilja och hacka den grovt.
- Blanda dressingen i en liten skål.
- Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
Varianter
- Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.
- Du kan välja andra bönor som små vita bönor, svarta bönor, adzuki eller borlotti med flera.
Tips
Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket bönor så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 471 kcal