Bönsallad med salami och fetaost

Bönsallad med salami och fetaost i dijondressing. En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i. Du kan välja andra bönor också. Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.

2 portioner bönsallad med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 150 gram salami
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram grönsallad, isbergssallad eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver som kalamata
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
  2. Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Tärna salamin. Tärna fetaosten.
  4. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  5. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  6. Skölj persilja och hacka den grovt.
  7. Blanda dressingen i en liten skål.
  8. Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer