Bönsallad med salami och fetaost
Introduktion och förberedelse
Bönsallad med salami och fetaost i Dijondressing.
En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.
Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.
Du kan välja andra bönor också.
Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket bönor så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.
Tillagning
- Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
- Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
- Tärna salamin. Tärna fetaosten.
- Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
- Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
- Skölj persilja och hacka den grovt.
- Blanda dressingen i en liten skål.
- Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 471 kcal