Senapsdressing med honung

Introduktion och förberedelse

Rör ihop en enkel senapsdressing med honung. En slags fransk vinägrett med Dijonsenap, honung, vinäger, olivolja, dragon, salt och peppar.

Tips

  • Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger desto godare dressing. Välj extra virgin kallpressad olivolja. Vidare en finare vinäger som vit balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.
  • Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing att ha till nästa gång.
  • Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner senapsdressing med honung

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 msk Dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Dressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 4 (57 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-14

Tillbehör och liknande recept: