Senapsdressing med honung

Introduktion och förberedelse

Rör ihop en enkel senapsdressing med honung. En slags fransk vinägrett med Dijonsenap, honung, vinäger, olivolja, dragon, salt och peppar.

Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger desto godare dressing. Välj extra virgin kallpressad olivolja. Vidare en finare vinäger som vit balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.

Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing att ha till nästa gång.

Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.

6 portioner senapsdressing med honung

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 msk Dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk vinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon

Tillagning

  1. Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
  2. Dressingen är klar att ösas över sallad.
E-mail
Medel: 4.2 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02