Senapsdressing med honung
Rör ihop en enkel senapsdressing med honung. En slags fransk vinägrett med Dijonsenap, honung, vinäger, olivolja, dragon, salt och peppar.
Tillagning
- Mät upp och blanda ihop senaps- och honungsdressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Dressingen är klar att ösas över sallad.
Tips
- Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger desto godare dressing. Välj extra virgin kallpressad olivolja. Vidare en finare vinäger som vit balsamvinäger. Nymalen svartpeppar är också att föredra.
- Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing att ha till nästa gång.
- Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal