Dijondressing

Introduktion och förberedelse

Dijondressing är en mycket god salladsdressing.

Dijonsenap är en stark fransk senap. Den är starkast precis när du köpt den och är nyöppnad. Sedan tappar den i styrka så smaka av med så mycket senap du tycker är lagom.

Istället för Dijonsenap kan du ta Moutarde de Bourgogne som är en liknande god smakrik senap.

Förutom att ha till sallad så på passar dressingen blir också som grillmarinad eller sås till buffé.

2 dl Dijondressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk Dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vinäger, helst vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål eller en burk med lock (då kan du skaka dressingen så den blandas).
  2. Dijondressingen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.1 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-19