Dijondressing

Introduktion och förberedelse

Dijondressing är en mycket god salladsdressing. Dijonsenap är en stark fransk senap.

Förutom att ha till sallad så på passar dressingen blir också som grillmarinad eller sås till buffé.

2 dl Dijondressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vinäger, helst vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål eller en burk med lock (då kan du skaka dressingen så den blandas).
  2. Dijondressingen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.