Dijondressing

Introduktion och förberedelse för tillagning

Dijondressing är en mycket god salladsdressing. Dijonsenap är en stark fransk senap.

Förutom att ha till sallad så på passar dressingen blir också som grillmarinad eller sås till buffé.

2 dl Dijondressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk dijonsenap
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl vinäger, helst vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål eller en burk med lock (då kan du skaka dressingen så den blandas).
  2. Dijondressingen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-12

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.