Potatissallad med fransk senap, sidfläsk, kapris och salladslök
En slags fransk potatissallad med smak av fransk Dijonsenap, vinäger, kapris och olivolja kombinerat med sältan från sidfläsk och kapris.
Tillagning
- Putsa potatisen och skär bort ev. fula delar. Dela stora potatisar.
- Koka potatisen mjuk i 18-20 minuter.
- Skölj löken och srimla blasten. Skär nederdelen i ca 3 cm bitar.
- Tillsätt de grövre lökbitarna till potatiskoket när det är 5 minuter kvar. Tillsätt den strimlade lökblasten när det är 1 minut kvar.
- Tärna sidfläsket fint och stek det knaprigt. Låt sidfläsket rinna av på ett papper.
- Blanda senap och vinäger i en stor skål.
- Vispa i oljan, droppvis i början. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Häll av potatis och lök.
- Dela ev. potatisen i halvor och blanda med senapssåsen.
- Vänd i fläsket och kapris.
- Lägg upp potatisen i en skål eller på fat.
Tips
- Potatissalladen håller sig i kylen några dagar och blir bara godare efter någon dag.
- Du kan ta färskpotatis eller delikatesspotatis. Vanlig fast potatis blir också gott. Välj helst en kravmärkt potatis. Delikatesspotatis funkar utmärkt och blir lite lyxigare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 381 kcal