Potatisgratäng med palsternacka
Potatisgratäng med palsternacka, ost, grädde, lök, vitlök och mjölk.
En god gratäng som får en touch av sötma från palsternackan.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Smörj en ugnsform med smör.
- Skala och skiva potatis och palsternacka.
- Lägg i formen.
- Skala och hacka lök samt skala och pressa vitlöken.
- Salta samt blanda potatis, palsternacka, lök, salt, peppar och vitlök.
- Koka upp mjölk och grädde. Häll i gratängen. Fyll ev. på med en skvätt grädde till så att det är i höjd med rotfrukterna.
- Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i 10 minuter.
- Sänk värmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter.
- Strö över riven ost samt grädda gratängen i 10 minuter till. Kolla med en sticka så potatis och palsternacka är mjuk och tillagad. Annars laga lite till i nederdelen av ugnen.
- Ta ut och servera potatisgratängen varm.
Uppskattat näringsvärde per portion: 467 kcal