Svampröra med palsternacka i rödvinssås

Introduktion och förberedelse

Svampröra med palsternacka samt tärnat fläsk i rödvinssås och schalottenlök.

Serveringsförslag

Gott tillbehör samt sås i ett. Passar till kött, vilt, fågel med mera.

Jag hade den till denna vildsvinstek.

Varianter

  • Vill du ha vegetarisk svampröra så ta bort fläsket.
  • Ersätt ev. med någon mer svamp som ex. ostronskivling, kantareller eller Karljohan.

4 portioner svampröra med rödvins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 liter svamp som ex. skogschampinjon
  • 4 schalottenlökar
  • 150 gram rökt fläsk
  • 4 st palsternackor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizena utrört i 1 dl kallt vatten
  • 0,5 dl av samma hackade örter som till steken dvs basilika, timjan, dragon och bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa svampen. Halvera den.
  2. Skala och halvera löken.
  3. Tärna fläsket.
  4. Skala och dela palsternackorna i strimlor.
  5. Fräs fläsket någon minut.
  6. Tillsätt svamp, lök och palsternacka. Stek i några minuter. Blanda rödvin, vatten, soja, socker samt maizena. Rör om.
  7. Rör blandningen i svampröran och koka upp. Tillsätt ev. hackade örter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Låt svampröran koka på medelvärme medan övrig mat blir klar gärna minst en kvart.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-01