Svampröra med palsternacka i rödvinssås

Introduktion och förberedelse

Svampröra med palsternacka samt tärnat fläsk i rödvinssås och schalottenlök. Gott tillbehör samt sås i ett. Passar till kött, vilt, fågel med mera.

Vill du ha vegetarisk svampröra så ta bort fläsket. Ersätt ev. med någon mer svamp som ex. ostronskivling.

4 portioner svampröra med rödvins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 liter svamp som ex. skogschampinjon
  • 4 schalottenlökar
  • 150 gram rökt fläsk
  • 4 st palsternackor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk maizena utrört i 1 dl kallt vatten
  • 0,5 dl av samma hackade örter som till steken dvs basilika, timjan, dragon och bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa svampen. Halvera den.
  2. Skala och halvera löken.
  3. Tärna fläsket.
  4. Skala och dela palsternackorna i strimlor.
  5. Fräs fläsket någon minut.
  6. Tillsätt svamp, lök och palsternacka. Stek i några minuter. Blanda rödvin, vatten, soja, socker samt maizena. Rör om.
  7. Rör blandningen i svampröran och koka upp. Tillsätt ev. hackade örter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Låt svampröran koka på medelvärme medan övrig mat blir klar gärna minst en kvart.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 46 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.