Svampröra med palsternacka i rödvinssås
Svampröra med palsternacka samt tärnat fläsk i rödvinssås och schalottenlök.
Tillagning
- Rensa svampen. Halvera den.
- Skala och halvera löken.
- Tärna fläsket.
- Skala och dela palsternackorna i strimlor.
- Fräs fläsket någon minut.
- Tillsätt svamp, lök och palsternacka. Stek i några minuter. Blanda rödvin, vatten, soja, socker samt maizena. Rör om.
- Rör blandningen i svampröran och koka upp. Tillsätt ev. hackade örter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt svampröran koka på medelvärme medan övrig mat blir klar gärna minst en kvart.
Serveringsförslag
Gott tillbehör samt sås i ett. Passar till kött, vilt, fågel med mera.
Jag hade den till denna vildsvinstek.
Varianter
- Vill du ha vegetarisk svampröra så ta bort fläsket.
- Ersätt ev. med någon mer svamp som ex. ostronskivling, kantareller eller Karljohan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal