Pyttipanna med ost

En variant på pytt med osttärningar, kött, potatis, palsternacka, morot och lök serverad med crème fraiche och senap.
God att laga på rester från stek av nöt eller vilt som älg.
Kan också serveras som vanlig pyttipanna med rödbetor och stekt ägg. Vidare är saltgurka gott till.

2 portioner pyttipanna med ost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram köttrester från stek, färsk biff eller annat mört kött
  • 250 gram tärnad rå fast potatis
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör och 2 msk olivolja till stekning
  • 50 gram smakrik hårdost ex. Västerbotten
  • 1 krm torkad timjan eller blad från någon kvist färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala palsternacka, potatis och morot. Tärna till ca 1x1 cm. Skölj i ett durkslag och torka torrt med lite hushållspapper.
  2. Stek rotfrukterna på medelvärme i 1 msk smör och olja i ca 15 - 20 minuter tills det blir mjukt. Vänd runt någon gång.
  3. Skala löken och hacka grovt. Stek löken mjuk i 1 msk smör och olja.
  4. Tärna osten i 1x1 cm tärningar.
  5. Tärna köttet i 1x1 cm storlek.
  6. Lägg upp löken vid sidan på ex. en tallrik.
  7. Bryn köttet i samma stekpanna som löken.
  8. Blanda allt i en stor panna och tillsätt tärnad ost. Låt osten smälta något och vänd runt.
  9. Strö över timjan och smaka av pytten med salt och peppar.
  10. Servera med en klick crème fraiche och fransk senap eller valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer