Potatismos med palsternacka

Introduktion och förberedelse för tillagning

Palsternacks- och potatismos. Laga vanligt potatismos men lägg till söt och aromatisk palsternacka. Mycket gott som tillbehör där potatismos passar som köttbullar och biffar men framförallt till kött, kyckling, lax, viltgryta, köttgryta och lite festligare smakrikare rätter.

4 portioner potatismos med palsternacka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis, gärna med god smak som ukama, mandel eller sparrispotatis, fast eller mjölig
  • 50 gram smör eller 0,5 dl olivolja
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skala potatis och palsternackor. Skär dem grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten upp till rotfrukterna och tillsätt 1 tsk salt.
  2. Koka potatis och palsternacka mjuka i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka så att rotfrukterna är mjuka.
  3. Häll av vattnet.
  4. Mosa med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör eller olivolja samt smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Potatismos med palsternacka är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.