Potatismos med palsternacka
Palsternacks- och potatismos. Laga vanligt potatismos men lägg till söt och aromatisk palsternacka.
Mycket gott som tillbehör där potatismos passar som köttbullar och biffar men framförallt till kött, kyckling, lax, viltgryta, köttgryta och lite festligare smakrikare rätter.
Tillagning
- Skala potatis och palsternackor. Skär dem grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten upp till rotfrukterna och tillsätt 1 tsk salt.
- Koka potatis och palsternacka mjuka i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka så att rotfrukterna är mjuka.
- Häll av vattnet.
- Mosa med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör eller olivolja samt smaka av med salt och vitpeppar.
- Potatismos med palsternacka är klart att servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 191 kcal