Potatismos med palsternacka

Detta mos får en underbar svag sötma och smak av palsternacka som är mycket gott som tillbehör. Speciellt till kött och vilträtter samt rödvinssås.

4 portioner potatismos med palsternacka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis, gärna med god smak som ukama, mandel eller sparrispotatis, fast eller mjölig
  • 50 gram smör eller 0,5 dl olivolja
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skala potatis och palsternackor. Skär dem grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten upp till rotfrukterna och tillsätt 1 tsk salt.
  2. Koka potatis och palsternacka mjuka i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka så att rotfrukterna är mjuka.
  3. Häll av vattnet.
  4. Mosa med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör eller olivolja samt smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Potatismos med palsternacka är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat