Skånsk laxsoppa
Skånsk soppa med lax samt paprika, lök, potatis, palsternacka, vitlök och grädde med mera.
En god, nyttig och matig laxsoppa.
Servera med ett syrligt fullkornsbröd eller filmjölksbröd och ost.
Tillagning
- Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärningar. Skala löken och hacka den. Fräs paprika och lök i olivolja i stekpanna fem minuter utan att de får färg. Lägg dem i en gryta.
- Skala under tiden potatis och palsternacka. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i grytan.
- Tillsätt vatten - så det precis täcker - buljongtärning, citron (saft och rivet skal), salt och vitpeppar. Pressa över vitlöken. Koka i 15 minuter.
- Skär laxen i bitar om 2x2 cm. Lägg laxen i grytan när den kokat upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Tillsätt vispgrädde och koka upp.
- Garnera med finhackad citronmeliss till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 369 kcal