Palsternacksmos
Palsternacksmos med potatis, smör och mjölk. Ett lite sötare och smakrikare mos som passar till fisk, kött, vilt, och grillat.
Gott som tillbehör till det mesta.
Några förslag är att servera moset med rådjursbiffar, oxfilé eller till torsk med vitvinssås.
Tillagning
- Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i 20 minuter.
- Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
- Servera gärna med hackad gräslök som garnering.
Varianter
- Om du vill kan du laga moset på enbart palsternackor.
- Annat gott man kan ha i moset är rotfrukter som rotselleri, persiljerot, kålrot eller mort.
- Vidare kan man smaksätta moset med pressad vitlök; någon tsk sambal oelek, hackad örter som persilja och basilika osv.
Uppskattat näringsvärde per portion: 293 kcal