Palsternacksmos

Palsternacksmos med potatis, smör och mjölk. Ett lite sötare och smakrikare mos som passar till fisk, kött och grillat. Gott som tillbehör till det mesta.

Om du vill kan du laga moset på enbart palsternackor. Annat gott man kan ha i moset är rotfrukter som rotselleri, persiljerot, kålrot eller mort. Vidare kan man smaksätta moset med pressad vitlök; någon tsk sambal oelek, hackad örter som persilja och basilika osv.

4 portioner palsternacksmos

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis
  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i 20 minuter.
  2. Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
  3. Servera gärna med hackad gräslök som garnering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer