Palsternacksmos

Introduktion och förberedelse

Palsternacksmos med potatis, smör och mjölk. Ett lite sötare och smakrikare mos som passar till fisk, kött och grillat. Gott som tillbehör till det mesta.

Om du vill kan du laga moset på enbart palsternackor. Annat gott man kan ha i moset är rotfrukter som rotselleri, persiljerot, kålrot eller mort. Vidare kan man smaksätta moset med pressad vitlök; någon tsk sambal oelek, hackad örter som persilja och basilika osv.

4 portioner palsternacksmos

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis
  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i 20 minuter.
  2. Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
  3. Servera gärna med hackad gräslök som garnering.
E-mail
Medel: 3.9 (18 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.