Palsternacksmos

Palsternacksmos med potatis, smör och mjölk. Ett lite sötare och smakrikare mos som passar till fisk, kött och grillat. Gott som tillbehör till det mesta.

Om du vill kan du laga moset på enbart palsternackor. Annat gott man kan ha i moset är rotfrukter som rotselleri, persiljerot, kålrot eller mort. Vidare kan man smaksätta moset med pressad vitlök; någon tsk sambal oelek, hackad örter som persilja och basilika osv.

4 portioner palsternacksmos

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis
  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i 20 minuter.
  2. Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
  3. Servera gärna med hackad gräslök som garnering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer