Palsternacksmos

Introduktion och förberedelse

Palsternacksmos med potatis, smör och mjölk. Ett lite sötare och smakrikare mos som passar till fisk, kött, vilt, och grillat.

Gott som tillbehör till det mesta.

Några förslag är att servera moset med rådjursbiffar, oxfilé eller till torsk med vitvinssås.

Varianter

  • Om du vill kan du laga moset på enbart palsternackor.
  • Annat gott man kan ha i moset är rotfrukter som rotselleri, persiljerot, kålrot eller mort.
  • Vidare kan man smaksätta moset med pressad vitlök; någon tsk sambal oelek, hackad örter som persilja och basilika osv.

Mos av palsternacka och potatis garnerat med hackad gräslök i kastrull
Mos av palsternacka och potatis garnerat med hackad gräslök passar som vanligt mos till det mesta. Får en fyllig god lite söt smak av palsternackan. I bild skymtar du torsk i vitvinssås som är mycket gott med moset.

4 portioner palsternacksmos

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis
  • 75 gram smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad gräslök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i 20 minuter.
  2. Mosa palsternacka och potatis med smör, mjölk och smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
  3. Servera gärna med hackad gräslök som garnering.
E-mail
Medel: 3.7 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 293 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-27

Liknande recept: