Mintchokladgrädde

Mintchokladgrädde är en smaksatt vispad grädde med mintchoklad typ After Eight.

Varm grädde blandas med After Eight som smälter och får kallna varefter grädden vispas och är klar att använda som vanlig vispad grädde till desserter, efterrätter och bakverk.

8 portioner mintchokladgrädde, 1 stor sats till 1 tårta eller liknande

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 1 tim 45 min

Ingredienser

  • 12 bitar mintchoklad typ After Eight
  • 3 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.
  2. Lägg mintchoklad i en bunke.
  3. Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
  4. Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna helt ca 1 timme.
  5. Hit kan du förbereda och ha grädden i kylen 1-2 dagar.
  6. SERVERING: Vispa grädden så hård du önskar.
  7. Grädden är nu klar att använda till det du önskar. Som tillbehör till efterrätter och desserter eller fyllning i bakverk och tårtor.
  8. TIPS: Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den. Annars går det bra att bara skeda över den eller "ägga" upp den - forma ägg med en stor matsked du doppat i hett vatten och skopar upp grädden i 45-graders vinkel mot grädden till ett stort "ägg".
  9. Garnera gärna det du serverar med bitar av mintchoklad nedstoppade i grädden.
Mintchokladen smälts i grädden som får svalna och sedan kallna helt i kylen.
Mintchokladen smälts i grädden som får svalna och sedan kallna helt i kylen.
Mintchokladgrädden kan användas till mycket istället för vanlig vispad grädde i desserter och bakverk. Ovan spritsad på inkokta päron.
Mintchokladgrädden kan användas till mycket istället för vanlig vispad grädde i desserter och bakverk. Ovan spritsad på inkokta päron.

Serveringsförslag

Val av choklad

Du kan ta annan mintchoklad än After Eight. Välj en som också har krämig mintfyllning ex. Fazer mint, Vivani, Lindt Creation mint eller Divine osv.

Chokladmintmousse eller After Eight mousse

Du kan även göra en mer stabil mousse av grädden genom att blanda i gelatinblad. Lägg 4 blad gelatin - eller enligt paket - i kallt vatten i fem minuter. Rör ut och lös upp gelatinbladen i den heta grädden innan du häller den över mintchokladen. Chokladmintmoussen passar till tårtor och desserter där du vill förbereda i god tid och håller formen längre än vanlig vispad grädde i kylen. Ska stå i kylen att kallna och stelna.

E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 180 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-03

Tillbehör och liknande: