Enkel chokladtårta

Introduktion och förberedelse

Gör en enkel men god chokladtårta med två lager chokladtårtbottnar med ett lager chokladsås, toppad med vispad grädde och hyvlad mjölkchoklad som garnering.

Serveringsförslag

Passar till födelsedag, fest eller tårtkalas.

Varianter

Garnering

  • Jag strödde även över lite guldpulver på min tårta.
  • Mjölkchoklad kan bytas mot en smaksatt mjölkchoklad som ex. med apelsinkrokant, Daim, mintkrokand, nötter och så vidare efter tycke.
  • Man kan även garnera med Noblesse eller liknande choklad man sticker ner i grädden.

Tips

Chokladtårtbottnar kan delas och fyllas med chokladsås mellan samt ställas övertäckta i kylen över natten så blir tårtan extra saftig och god.

1 chokladtårta, 10 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 chokladtårtbottnar, hembakta eller köpta
  • 2 dl chokladsås som ex. Ohoy eller hemgjord
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 gram mjölkchoklad
  • 1 tsk guldpulver (valfritt)

Tillagning

  1. Baka tårtbottnar själv - se länk ovan. Eller använd köpta.
  2. Sprid ut ett lager chokladsås på den undre tårtbottnen.
  3. Lägg på den översta tårtbottnen. Ställ gärna övertäckt i kylen över natten.
  4. Vispa grädde hård.
  5. Bred ut grädden på och runt tårtan med en slickepott.
  6. Hyvla mjölkchoklad med en osthyvel och strö över tårtan.
  7. Garnera ev. extra med det du önskar. Jag strödde över lite guldpulver också.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-11-07

Tillbehör och liknande recept: