Enkel chokladtårta
Gör en enkel men god chokladtårta med två lager chokladtårtbottnar med ett lager chokladsås, toppad med vispad grädde och hyvlad mjölkchoklad som garnering.
Tillagning
- Baka tårtbottnar själv - se länk ovan. Eller använd köpta.
- Sprid ut ett lager chokladsås på den undre tårtbottnen.
- Lägg på den översta tårtbottnen. Ställ gärna övertäckt i kylen över natten.
- Vispa grädde hård.
- Bred ut grädden på och runt tårtan med en slickepott.
- Hyvla mjölkchoklad med en osthyvel och strö över tårtan.
- Garnera ev. extra med det du önskar. Jag strödde över lite guldpulver också.
Serveringsförslag
Passar till födelsedag, fest eller tårtkalas.
Varianter
- Till denna tårta bakade jag egna chokladtårtbottnar men det går även bra att köpa färdiga chokladtårtbottnar.
- Jag använde köpt chokladsås Ohoy men du kan göra egen chokladsås istället om du vill. Andra fyllningar som passar är kolasås eller Dulce de leche.
- Vispgrädde kan bytas mot chokladgrädde eller mintchokladgrädde.
Garnering
- Jag strödde även över lite guldpulver på min tårta.
- Mjölkchoklad kan bytas mot en smaksatt mjölkchoklad som ex. med apelsinkrokant, Daim, mintkrokand, nötter och så vidare efter tycke.
- Man kan även garnera med Noblesse eller liknande choklad man sticker ner i grädden.
Tips
Chokladtårtbottnar kan delas och fyllas med chokladsås mellan samt ställas övertäckta i kylen över natten så blir tårtan extra saftig och god.
Uppskattat näringsvärde per portion: 326 kcal