Enkel chokladtårta
Introduktion och förberedelse
Gör en enkel men god chokladtårta med två lager chokladtårtbottnar med ett lager chokladsås, toppad med vispad grädde och hyvlad mjölkchoklad som garnering.
Serveringsförslag
Passar till födelsedag, fest eller tårtkalas.
Varianter
- Till denna tårta bakade jag egna chokladtårtbottnar men det går även bra att köpa färdiga chokladtårtbottnar.
- Jag använde köpt chokladsås Ohoy men du kan göra egen chokladsås istället om du vill. Andra fyllningar som passar är kolasås eller Dulce de leche.
- Vispgrädde kan bytas mot chokladgrädde eller mintchokladgrädde.
Garnering
- Jag strödde även över lite guldpulver på min tårta.
- Mjölkchoklad kan bytas mot en smaksatt mjölkchoklad som ex. med apelsinkrokant, Daim, mintkrokand, nötter och så vidare efter tycke.
- Man kan även garnera med Noblesse eller liknande choklad man sticker ner i grädden.
Tips
Chokladtårtbottnar kan delas och fyllas med chokladsås mellan samt ställas övertäckta i kylen över natten så blir tårtan extra saftig och god.
Tillagning
- Baka tårtbottnar själv - se länk ovan. Eller använd köpta.
- Sprid ut ett lager chokladsås på den undre tårtbottnen.
- Lägg på den översta tårtbottnen. Ställ gärna övertäckt i kylen över natten.
- Vispa grädde hård.
- Bred ut grädden på och runt tårtan med en slickepott.
- Hyvla mjölkchoklad med en osthyvel och strö över tårtan.
- Garnera ev. extra med det du önskar. Jag strödde över lite guldpulver också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 326 kcal