Smält rabarber med glass

Introduktion och förberedelse

En enkel och lättlagad dessert med smält rabarber serverad i glas med två sorters glass, kaksmulor och mandel på toppen.

Serveringsförslag

  • Passar som enkel dessert både till vardags som fest.
  • Kan förberedas med rabarber och kaksmulor i glasen. Ställ i kylen. Sedan toppar du med glass och mandel till servering.

Tips

Som glas kan du ta låga breda whiskyglas, drinkglas, vinkupor eller liknande men även andra skålar eller portionsformar.

Varianter

4 portioner rabarber med glass

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 50 gram smör till rabarbern
  • 0,75 dl socker
  • 50 gram mandelspån
  • 50 gram mandelmassa
  • 25 gram smör till mandeln
  • 8 kulor glass, vaniljglass och chokladglass eller enbart vaniljglass
  • 4 kakor som chocolate chip cookies, bondkakor, havrekakor eller valfri sort

Tillagning

  1. Skölj och strimla rabarbern. Har den grov stam kan du skala den.
  2. Lägg rabarbern med smör och socker i en kastrull med tjock botten.
  3. Koka rabarbern i ca 10 minuter. Rör om då och då. Sätt åt sidan att svalna.
  4. Smält smör i en non-stick stekpanna. Smula i mandelmassa och flagad mandel.
  5. Värm mandelblandningen på medelvärme under omrörning tills den får lite färg och smular sig. Sätt åt sidan att svalna.
  6. Fördela rabarbern i glasen samt toppa med smulade kakor. Hit kan du förbereda och ha övertäckta i kylen.
  7. Lägg i en kula vaniljglass och en kula chokladglass eller enligt tycke till servering.
  8. Krossa mandeln till grova bitar och toppa med den.
E-mail
Medel: 4.4 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-05