Kladdkaka med mintchoklad After Eight
Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad.
En god kladdig chokladkaka med smak av mint.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
- Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
- Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
- Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
- Fyll upp i en form med avtagbar kant.
- Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
- Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
- Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
Serveringsförslag
- Kladdkakan kan serveras som den är till fika, utflykt, fest, efterrätt eller på buffé.
- Serverar du den varm är det gott att servera i bitar med 1-2 kulor vaniljglass som får smälta över.
- Eller kall eller ljummen med vispad grädde smaksatt med något krm vaniljsocker.
- Grädden kan även smaksättas med krossade polkagrisbitar - vik ihop i en kökshandduk och krossa dem samt blanda i vispad grädde.
- Eller servera med choklad- och mintgrädde.
- Serverar du med glass eller grädde kan du garnera med krossade polkagrisbitar eller någon bit After Eight samt citronmeliss och en halverad jordgubbe eller andra bär.
Varianter
Självklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal