Kladdkaka med mintchoklad After Eight

Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint.
Sjävlklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.
Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).

12 bitar kladdkaka med mint after eight

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g choklad (60 %)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 st after eight mintkakor
  • 2 msk smält smör
  • 3 msk ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
  4. Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
  6. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
  7. Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
  8. Fyll upp i en form med avtagbar kant.
  9. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
  10. Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
  11. Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer