Kladdkaka med mintchoklad After Eight
Introduktion och förberedelse
Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint. Självklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.
Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
- Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
- Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
- Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
- Fyll upp i en form med avtagbar kant.
- Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
- Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
- Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal