Kladdkaka med mintchoklad After Eight

Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint. Självklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.

Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).

12 bitar kladdkaka med mint after eight

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g choklad (60 %)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 st after eight mintkakor
  • 2 msk smält smör
  • 3 msk ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
  4. Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
  6. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
  7. Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
  8. Fyll upp i en form med avtagbar kant.
  9. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
  10. Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
  11. Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Kockens tips på liknande recept:

Grilla egna hamburgare

Massor med recept på hemgjorda hamburgare. Tips på hur du grillar eller lagar dem så de blir är saftiga och goda. Vilka tillbehör passar till? Baka egna hamburgerbröd, gör egen dressing och fritera hemmagjorda pommes. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer