Kladdkaka med mintchoklad After Eight

Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint. Självklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.

Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).

12 bitar kladdkaka med mint after eight

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 100 g choklad (60 %)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 10 st after eight mintkakor
  • 2 msk smält smör
  • 3 msk ströbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker luftigt.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål, smält i mikron eller över vattenbad till 45 grader.
  4. Tillsätt smöret och mintchokladen i chokladen och rör så att det smälter ihop.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet.
  6. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten och blanda allt.
  7. Smörj och bröa en form med smält smör och ströbröd. Ex. en rund springform ca 24 cm diameter.
  8. Fyll upp i en form med avtagbar kant.
  9. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att den inte bränns och är kladdig i mitten när du tar ut den. Den stelnar sedan när den svalnar.
  10. Låt kladdkakan svalna och sätt sedan i kylen att kallna. Godast blir kladdkakan nästa dag.
  11. Servera kladdkakan rumsvarm eller kall med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem). Ett grönt blad mynta på toppen och/eller en skiva mintchoklad kan du sticka ner i varje portionsbit som dekoration.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Liknande recept:

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Hembakta piroger

Nybakta och hemmabakta piroger går åt som smör i solsken på knytis, kalas, skiva eller ta med på utflykt och på stranden. Fyll med köttfärs eller ost och skinka eller annan fyllning.

Läs mer

Recept

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer