Päron med mintchoklad After Eight

Introduktion och förberedelse

En klassisk dessert med inkokta eller konserverade päron som gratineras med mintchoklad som ex. After Eight. En god och enkel dessert som väcker minnen hos många.

Har du hungriga gäster och små päron så kan du öka till två päronhalvor var. Du kan som nedan koka in färska päron eller köpa 8 konserverade päron-halvor på burk.

Servera mintpäronen med god vaniljglass eller vispad grädde. Du kan smaksätta grädden med någon tsk vaniljsocker, 1 kr kanel samt ev. någon msk sprit som calvados, cognac eller päronlikör.

Du kan såklart ha annan mintchoklad än After Eight bara den är mintfyllning och choklad. Vill du piffa till päronen ännu mer så river du över vit choklad innan du gratinerar päronen.

8 portioner päron med mintchoklad After Eight

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 bitar mintchoklad After Eight
  • 4 stora päron
  • 7 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 stjärnanis
  • 1 bit hel kanel

Tillagning

  1. Använd färdiga inlagda päron eller koka in själv: Inkokta päron: Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Du kan lägga den i en bunke med vatten och någon tsk citronsaft om du skalar många päron så att de inte mörknar.
  2. Dela vaniljstångsbiten på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull till sockerlagen. Lägg ner stången också.
  3. Tillsätt vatten, socker, stjärnanis och kanel.
  4. Rör om och koka upp den i en kastrull.
  5. Lägg ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda i ca 15 minuter.
  6. Ta av från värmen och låt de svalna i lagen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Placera päronen i en ugnsform.
  9. Lägg en bit mintchoklad på varje päron.
  10. Häll på ca 0,5 cm sockerlag från päronen.
  11. Gratinera päronen i ca 10 minuter tills mintchokladen smält och fått lite färg samt päronen är varma. Akta så det inte bränns.
  12. Servera päronen med vaniljglass eller grädde. Grädden kan du tillsätta lite vaniljsocker till samt 1 krm kanel vidare kan du smaksätta den med konjak.
E-mail
Medel: 3.8 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.