Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

Introduktion och förberedelse

Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.

1 sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 3 halvor päron, inlagda (burkpäron)
  • 0,5 tsk kardemumma, finmalen
  • 3 msk pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
  4. Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
  5. Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
  6. Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
  7. Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
  8. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  10. Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer