Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker
Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
- Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
- Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
- Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
- Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
- Strö över pärlsocker.
- Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
- Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
Tips
Istället för päron på burk kan du göra egna inkokta päron.
Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal