Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

Introduktion och förberedelse

Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.

1 sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 3 halvor päron, inlagda (burkpäron)
  • 0,5 tsk kardemumma, finmalen
  • 3 msk pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
  4. Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
  5. Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
  6. Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
  7. Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
  8. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  10. Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.