Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.

1 sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 gram smör
  • 1 dl mjölk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl socker
  • 3 halvor päron, inlagda (burkpäron)
  • 0,5 tsk kardemumma, finmalen
  • 3 msk pärlsocker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker.
  3. Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
  4. Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
  5. Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
  6. Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
  7. Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
  8. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
  10. Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat