Sockerkaka med kardemumma, päron och pärlsocker
Introduktion och förberedelse
Baka en god hembakt sockerkaka med smak av kardemumma, skivade inlagda päron toppad med pärlsocker.
Tips
Istället för päron på burk kan du göra egna inkokta päron.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Smält smör och häll i mjölken. Blandningen ska vara ljummen.
- Häll i mjölk- och smörblandningen i äggblandningen och rör om.
- Tilsätt resten av de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn sockerkakssmet.
- Smörj och bröa en rund springform eller sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
- Skiva päronen och stick ner dem i sockerkakssmeten här och där.
- Strö över pärlsocker.
- Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i 40 minuter.
- Ta ut sockerkakan och låt svalna något innan du serverar den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 137 kcal