Knäckflarn

Njut knäckflarnen som kakor eller använd till garnering av desserter som glass, panna cotta, tårtor, cheesecake osv.
Du kan böja knäckflarnen till rullar eller korgar innan de svalnat helt. Ex. kan du ta en kavel eller ett rengjort träskaft som du ställt vågrätt och sedan viker över flarnen.
Vill du böja flarnen till korgar så är ett förslag att ta små glas som du vänder upp och ner, sedan lägger du knäckflarnen över och viker ner kanterna längs glaset.

ca 64 st knäckflarn

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 4 msk sirap
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugn på 200 grader.
  2. Värm och smält smör med sirap. Koka en minut under omrörning.
  3. Blanda ner mjölk, socker, vetemjöl och havregryn. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
  4. Klicka ut teskeds-stora klickar med några cm mellanrum på bakplåtspapper. Förslagsvis i 2x4 rader.
  5. Grädda knäckflarnen i cirka 7 minuter eller tills de fått färg.
  6. Låt dem svalna på plåten. Vill du ha den runda lägger du dem omlott vikta över något runt som exempelvis en kavel eller kvastskaft innan de svalnat helt.
E-mail
Medel: 3.2 (17 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer