Rabarberdessert i glas

Introduktion och förberedelse

En enkel dessert med kokt rabarber serverad i glas med två sorters glass, kaksmulor och mandel på toppen. 

Passar som enkel dessert som även kan förberedas och läggas upp i glasen med rabarber, kaksmulor och mandel. Ställ i kylen. Sedan toppar du med glass till servering. 

Som glas kan du ta låga breda whiskyglas, drinkglas, vinkupor eller liknande men även andra skålar eller portionsformar.  

Varianter

4 portioner rabarberdessert

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 50 gram smör till rabarbern
  • 0,75 dl socker
  • 50 gram mandelspån
  • 50 gram mandelmassa
  • 25 gram smör till mandeln
  • 8 kulor glass, vaniljglass och chokladglass eller enbart vaniljglass
  • 4 kakor som chocolate chip cookies

Tillagning

  1. Skölj och strimla rabarbern. Har den grov stam kan du skala den.
  2. Lägg rabarbern med smör och socker i en kastrull med tjock botten.
  3. Koka rabarbern i ca 10 minuter. Rör om då och då. Sätt åt sidan att svalna.
  4. Smält smör i en non-stick stekpanna. Smula i mandelmassa och flagad mandel.
  5. Värm mandelblandningen på medelvärme under omrörning tills den får lite färg och smular sig. Sätt åt sidan att svalna.
  6. Fördela rabarbern i glasen samt toppa med smulade kakor och mandelblandningen. Hit kan du förbereda och ha övertäckta i kylen.
  7. Lägg i en kula vaniljglass och en kula chokladglass eller enligt tycke till servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 286 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-24