Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche
Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.
Tillagning
- Börja koka pastan enligt paket.
- Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
- Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
- Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persilja.
- Lägg över den stekta kycklingen i en skål.
- Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan.
- Tillsätt hackad persilja samt crème fraiche. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar.
- Riv osten.
- Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
- Blanda kycklingröran med pastan i kastrullen eller panna med höga kanter. Blanda i hälften av den rivna osten.
- Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera resten av den rivna osten till pastan.
Varianter
- Du kan laga pastan med spagetti, tagliatelle, fettuccine eller annan valfri pasta.
- Om du vill kan du ta smaksatt crème fraiche som örter och/eller vitlök.
- Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för crème fraiche.
- Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 421 kcal