Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.

Varianter

  • Du kan laga pastan med spagetti, tagliatelle, fettuccine eller annan valfri pasta.
  • Om du vill kan du ta smaksatt crème fraiche sin örter och/eller vitlök.
  • Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för crème fraiche.
  • Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar créme fraiche, naturell
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm torkad basilika eller 10 blad hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paket.
  2. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
  3. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den.
  5. Lägg över den stekta kycklingen i en skål
  6. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Lägg över till kycklingen.
  7. Blanda i creme fraichen med kycklingen.
  8. Skölj och hacka persilja samt ev. basilika och tillsätt det till kycklingen.
  9. Riv osten.
  10. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
  11. Blanda i kycklingröran och blanda runt. Blanda i hälften av den rivna osten och blanda.
  12. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera den rivna osten till pastan.
E-mail
Medel: 3.5 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 421 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-19