Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche

Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.
Om du vill kan du ta smaksatt crème fraich ex. örter och vitlök. Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för en burk creme fraiche.
Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar créme fraiche, naturell
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm torkad basilika eller 10 blad hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paket.
  2. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
  3. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den.
  5. Lägg över den stekta kycklingen i en skål
  6. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Lägg över till kycklingen.
  7. Blanda i creme fraichen med kycklingen.
  8. Skölj och hacka persilja samt ev. basilika och tillsätt det till kycklingen.
  9. Riv osten.
  10. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
  11. Blanda i kycklingröran och blanda runt. Blanda i hälften av den rivna osten och blanda.
  12. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera den rivna osten till pastan.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer