Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.

Varianter

  • Du kan laga pastan med spagetti, tagliatelle, fettuccine eller annan valfri pasta.
  • Om du vill kan du ta smaksatt crème fraiche som örter och/eller vitlök.
  • Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för crème fraiche.
  • Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.

4 portioner pasta med kycklingfilé

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 krm chiliflakes
  • 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst
  • 1 burk crème fraiche, naturell
  • 4 msk pastavatten
  • 1/2 dl riven parmesan eller grana padano
  • 10 blad hackad färsk basilika till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paket.
  2. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
  3. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den. Skala och hacka vitlöken fint. Skölj och hacka persilja.
  5. Lägg över den stekta kycklingen i en skål.
  6. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till.
  7. Lägg tillbaka kycklingen i pannan.
  8. Tillsätt hackad persilja samt crème fraiche. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar.
  9. Riv osten.
  10. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
  11. Blanda kycklingröran med pastan i kastrullen eller panna med höga kanter. Blanda i hälften av den rivna osten.
  12. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera resten av den rivna osten till pastan.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 421 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-02