Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.

Om du vill kan du ta smaksatt crème fraich ex. örter och vitlök. Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för en burk creme fraiche.

Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar créme fraiche, naturell
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm torkad basilika eller 10 blad hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paket.
  2. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
  3. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den.
  5. Lägg över den stekta kycklingen i en skål
  6. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Lägg över till kycklingen.
  7. Blanda i creme fraichen med kycklingen.
  8. Skölj och hacka persilja samt ev. basilika och tillsätt det till kycklingen.
  9. Riv osten.
  10. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
  11. Blanda i kycklingröran och blanda runt. Blanda i hälften av den rivna osten och blanda.
  12. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera den rivna osten till pastan.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer