Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche

Pasta med kycklingfilé, purjolök och crème fraiche samt riven parmesan är en god och enkel pasta som är snabblagad.
Om du vill kan du ta smaksatt crème fraich ex. örter och vitlök. Gillar du grädde kan du ha i 2,5 dl istället för en burk creme fraiche.
Färsk spenat, frästa champinjoner och hackad soltorkad tomat passar också i denna pasta.

4 portioner pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar créme fraiche, naturell
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm torkad basilika eller 10 blad hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Börja koka pastan enligt paket.
  2. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm.
  3. Bryn och fräs kycklingen i 2 msk olivolja i 4-5 minuter i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela och skölj samt rensa purjolöken. Strimla den.
  5. Lägg över den stekta kycklingen i en skål
  6. Fräs purjolök i 2 msk olivolja någon minut tills den är mjuk. Lägg över till kycklingen.
  7. Blanda i creme fraichen med kycklingen.
  8. Skölj och hacka persilja samt ev. basilika och tillsätt det till kycklingen.
  9. Riv osten.
  10. Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen.
  11. Blanda i kycklingröran och blanda runt. Blanda i hälften av den rivna osten och blanda.
  12. Smaka av pastan med salt och peppar innan servering. Servera den rivna osten till pastan.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer