Kycklingspett med enkel sataysås
Kycklingspett med sataysås passar som plockmat, tilltugg, på buffe, grillat, fest och kalas eller vickning.
Sataysås är en jordnötssås med kokosmjölk.
Tillagning
- Blanda jordnötssmör, kokosmjölk, chilisås, soja och tabasco i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Låt sataysåsen svalna.
- Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm kuber.
- Blanda kycklingbitarna med tandoorikrydda i en bunke.
- Trä upp kycklingbitarna på spetten ca 5-6 bitar på varje.
- Häll upp hälften av sataysåsen i en skål och spara till serveringen i kylen.
- Pensla kycklingspetten med den andra hälften sataysås.
- Grilla på utegrill i ca 15 minuter runt om eller stek kycklingspetten i ugn på 175 grader i 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt (över 62 grader). Du kan ev. bryna dem i en stekpanna eller ge dem grillyta i en grillpanna innan du ugnssteker dem i ca 15-20 minuter.
- Servera kycklingspetten varma eller kalla med sataysåsen som dippsås. Kycklingspetten kan förvaras i kylen.
Tips
Serverar du thairis till kycklingspetten så blir det en hel rätt. Ha då gärna någon grönsak som kokt broccoli eller frästa wokgrönsaker till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal