Sallad med kyckling, melon och citrondressing

En fräsch sallad som passar till förrätt, lunch eller lätt middag.
Servera gärna med ett gott knaprigt bröd till.

Annat gott i salladen är kokta kalla pastaskruvar, kokta linser, kokta svarta bönor, skivad rödlök, tärnad paprika, finriven morot, finriven zucchini med mera.

Desto finare kyckling och andra ingredienser desto godare blir det. Godast är fina majskycklingbröst.

2 portioner sallad med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 kvisttomater
  • 1 avokado
  • 0,5 melon som honung- nätmelon eller cantaloupe
  • 150 gram blandad grönsallad
  • 3 klyftor citron
  • Citrondressing: 1 d matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Bryn kyckilngfiléerna i lite smör samt salt och peppar några minuter på båda sidor.
  2. Sänk värmen och låt steka färdigt under lock eller folie i 10 minuter medan du förbereder resten.
  3. Skölj sallad och lägg upp på ett stort salladsfat eller tallrikar.
  4. Skölj och skiva tomat samt lägg på dem.
  5. Dela, kärna ur och ta ur kött ur avokado med en sked. Blanda med saften av en klyfta citron. Lägg på salladen.
  6. Skär melon i tärningar och tillsätt.
  7. Blanda dressingen och smaka av med citron, salt och peppar.
  8. Skär kycklingen i sneda skivor mot köttfibrerna och fördela på salladen. Skeda över citron och yoghurtdressingen samt servera direkt med citronklyftor och ett gott bröd som ex. nybakt baguette.
E-mail
Inga röster än

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer