Sallad med kyckling, melon och citrondressing

Introduktion och förberedelse

Sallad med kyckling, melon och citrondressing är en fräsch sallad.

Serveringsförslag

  • Passar till förrätt, lunch eller lätt middag.
  • Servera gärna med ett gott knaprigt bröd till som hembakt baguette eller en bake-off baguette.

Varianter

  • Annat gott i salladen är kokta kalla pastaskruvar, kokta linser, kokta svarta bönor, skivad rödlök, tärnad paprika, finriven morot, finriven zucchini med mera.
  • Desto finare kyckling och andra ingredienser ju godare blir det. Godast tycker jag är fina majskycklingbröst.

2 portioner sallad med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 kvisttomater
  • 1 avokado
  • 0,5 melon som honung- nätmelon eller cantaloupe
  • 150 gram blandad grönsallad
  • 3 klyftor citron
  • CITRONDRESSING: 1 d matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Bryn kycklingfiléerna i lite smör samt salt och peppar några minuter på båda sidor.
  2. Sänk värmen och låt steka färdigt under lock eller folie i 10 minuter medan du förbereder resten.
  3. Skölj sallad och lägg upp på ett stort salladsfat eller tallrikar.
  4. Skölj och skiva tomat samt lägg på dem.
  5. Dela, kärna ur och ta ur kött ur avokado med en sked. Blanda med saften av en klyfta citron. Lägg på salladen.
  6. Skär melon i tärningar och tillsätt.
  7. CITRONDRESSING: Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med citron, salt och peppar.
  8. Skär kycklingen i sneda skivor mot köttfibrerna och fördela på salladen. Skeda över citron och yoghurtdressingen samt servera direkt med citronklyftor och ett gott bröd som ex. nybakt baguette.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-10-20

Tillbehör och liknande recept: