Sallad med kyckling, melon och citrondressing

En fräsch sallad som passar till förrätt, lunch eller lätt middag.
Servera gärna med ett gott knaprigt bröd till.

Annat gott i salladen är kokta kalla pastaskruvar, kokta linser, kokta svarta bönor, skivad rödlök, tärnad paprika, finriven morot, finriven zucchini med mera.

Desto finare kyckling och andra ingredienser desto godare blir det. Godast är fina majskycklingbröst.

2 portioner sallad med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 200 gram kycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 kvisttomater
  • 1 avokado
  • 0,5 melon som honung- nätmelon eller cantaloupe
  • 150 gram blandad grönsallad
  • 3 klyftor citron
  • Citrondressing: 1 d matyoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Bryn kyckilngfiléerna i lite smör samt salt och peppar några minuter på båda sidor.
  2. Sänk värmen och låt steka färdigt under lock eller folie i 10 minuter medan du förbereder resten.
  3. Skölj sallad och lägg upp på ett stort salladsfat eller tallrikar.
  4. Skölj och skiva tomat samt lägg på dem.
  5. Dela, kärna ur och ta ur kött ur avokado med en sked. Blanda med saften av en klyfta citron. Lägg på salladen.
  6. Skär melon i tärningar och tillsätt.
  7. Blanda dressingen och smaka av med citron, salt och peppar.
  8. Skär kycklingen i sneda skivor mot köttfibrerna och fördela på salladen. Skeda över citron och yoghurtdressingen samt servera direkt med citronklyftor och ett gott bröd som ex. nybakt baguette.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer