Sallad med kyckling, melon och citrondressing
Sallad med kyckling, melon och citrondressing är en fräsch sallad.
Tillagning
- Bryn kycklingfiléerna i lite smör samt salt och peppar några minuter på båda sidor.
- Sänk värmen och låt steka färdigt under lock eller folie i 10 minuter medan du förbereder resten.
- Skölj sallad och lägg upp på ett stort salladsfat eller tallrikar.
- Skölj och skiva tomat samt lägg på dem.
- Dela, kärna ur och ta ur kött ur avokado med en sked. Blanda med saften av en klyfta citron. Lägg på salladen.
- Skär melon i tärningar och tillsätt.
- CITRONDRESSING: Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med citron, salt och peppar.
- Skär kycklingen i sneda skivor mot köttfibrerna och fördela på salladen. Skeda över citron och yoghurtdressingen samt servera direkt med citronklyftor och ett gott bröd som ex. nybakt baguette.
Serveringsförslag
- Passar till förrätt, lunch eller lätt middag.
- Servera gärna med ett gott knaprigt bröd till som hembakt baguette eller en bake-off baguette.
Varianter
- Annat gott i salladen är kokta kalla pastaskruvar, kokta linser, kokta svarta bönor, skivad rödlök, tärnad paprika, finriven morot, finriven zucchini med mera.
- Desto finare kyckling och andra ingredienser ju godare blir det. Godast tycker jag är fina majskycklingbröst.
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal