Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater

Laga kycklingrullader och fyll med fetaost och soltorkade tomater. Här med tomatsås, klyftpotatis, sallad med babyspenat, bifftomat och avokado samt en extra kall sås av matyoghurt.

Räkna 3 tunnskivade kycklingfiléer per portion totalt 12 skivor till fyra portioner.

Gott och nyttigt med färdigskivade kycklingfiléer. Du kan också köpa hela filéer och skiva skälv.

4 portioner kycklingrullader med fetaost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé, gärna färdigskivad
  • 50 gram fetaost
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rostad potatis: 10 potatisar av fast sort
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 2 dl matyoghurt
  • 100 gram babyspenat
  • 2 bifftomater
  • 2 avokados
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter.
  5. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre på låg värme under lock. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  6. Laga under tiden klyftpotatis samt kyckling samt fixa salladen.
  7. Klyftpotatis: skala och klyfta potatisen. Vänd den i en stekpanna eller ugnsform med rapsoljan, salt och peppar.
  8. Stek klyftpotatisen i mitten av ugnen i 25 minuter.
  9. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål. Hacka de soltorkade tomaterna.
  10. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost samt några bitar soltorkad tomat och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  11. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  12. Salta och peppra kycklingen.
  13. Häll över tomatsåsen och låt puttra på låg värme tills potatisen är klar.
  14. Grönsallad: skölj spenat och lägg på ett fat. Skölj och skiva tomat. Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Skiva den. Lägg upp tomat och avokado på spenaten och ringla över olivolja samt vinäger. Strö över salt och peppar.
  15. Servera kycklingrulladerna med klyftpotatisen, matyoghurt som extra sås i en skål samt salladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer