Pasta med filé, svamp och grädde
Lyxig pasta med valfri filé i krämig sås smaksatt med svamp och grädde.
Tillagning
- Börja koka pasta enligt paket.
- Pastasås: Skär filén i strimlor.
- Skiva svamp och hacka lök. Skala och finhacka vitlöken.
- Bryn köttet i olivolja i en panna.
- Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- Strimla soltorkade tomater.
- Hacka basilika eller persilja.
- Rör ner grädde, tomater samt basilika eller persilja i pannan och värm.
- Blanda med den kokta pastan.
- Smaksätt med pressad soja, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock.
- Garnera gärna pastan med riven parmesan.
Val av filé
Du kan laga pastan med vilken filé du vill som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé.
Val av pasta
Du kan välja pasta som penne på bilden eller annan valfri pasta som pappardelle, fettuccine, tagliatelle, rigatoni, spagetti, trofie eller liknande.
Att dricka till
Vintips till är ett lättare rött vin som ex Pinot Noir, Sangiovese, Blau burgunder eller Valpolicella.
Uppskattat näringsvärde per portion: 511 kcal