4 portioner pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 24 min

Ingredienser

  • 4 port, ca 400 gram, valfri pasta som skruvar eller penne
  • 500 g filé som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé
  • 4 msk olivolja (eller ta från burken med de soltorkade tomaterna)
  • 10 champinjoner eller valfri svamp
  • 8 soltorkade tomater i olja (valfritt)
  • 2 knipplökar, 0,5 purjolök eller 1 gul lök
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 1/2 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • Ev. en skvätt mjölk
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Pastasås: Skär filén i strimlor.
  3. Skiva svamp och hacka lök. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Bryn köttet i olivolja i en panna.
  5. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  6. Strimla soltorkade tomater.
  7. Hacka basilika eller persilja.
  8. Rör ner grädde, tomater samt basilika eller persilja i pannan och värm.
  9. Blanda med den kokta pastan.
  10. Smaksätt med pressad soja, salt och peppar. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock.
  11. Garnera gärna pastan med riven parmesan.

Val av filé

Du kan laga pastan med vilken filé du vill som kycklingfilé, kalvfilé, oxfilé, viltfilé, quornfilé eller strutsfilé.

Val av pasta

Du kan välja pasta som penne på bilden eller annan valfri pasta som pappardelle, fettuccine, tagliatelle, rigatoni, spagetti, trofie eller liknande.

Att dricka till

Vintips till är ett lättare rött vin som ex Pinot Noir, Sangiovese, Blau burgunder eller Valpolicella.

E-mail
Medel: 3.7 (75 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 511 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-29