Kycklinginnerfile med pancetta, färsk gnocchi och spenat

Kycklinginnerfilé med pancetta, färsk gnocchi, salvia, spenat, citron, salladslök och parmesan. En rätt festlig rätt till helg, lyxlunch eller middag. En slags kyckling-gnocchi-panna.

Kolla in min film på Youtube hur man lagar kyckling-gnocchin.

Pancetta är italienskt lättrökt och kryddat fläsk och kan ersättas med en bit hel svenskt rökt fläsk som du tärnar. Du kan ta vanlig kycklingfilé istället för kycklinginnerfilé. Om du vill kan du laga egen gnocchi.

4 portioner gnocchi med kycklinginnerfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklinginnerfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar
  • 150 gram pancetta italienskt fläsk
  • 2 msk citronsaft
  • 800 gram gnocchi
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt på vatten till gnocchin. Ca 4 liter, salta vattnet med tre tsk salt och häll i någon msk olivolja.
  3. Skala och pressa vitlök.
  4. Skölj och strimla salladslöken. Ta undan den gröna delen till senare.
  5. Bryn kycklinginnerfiléerna på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en stor ugnsform eller djup långpanna.
  6. Tärna pancetta om den inte redan är tärnad. Bryn pancettan.
  7. Tillsätt den ljusa strimlade salladslöken och vitlök och fräs någon minut.
  8. Strimla salvian grovt och vänd i den.
  9. Lägg med kycklingen i ugnsformen.
  10. Tillsätt salt, peppar och citronsaft samt rör om.
  11. Sätt in i ugnen 5-10 minuter medan du kokar gnocchin.
  12. Riv parmesanost.
  13. Koka gnocchin 2 minuter enligt paket. Lägg dem i kokande vatten. De ska flyta upp till ytan då är de klara. Häll av i durkslag.
  14. Ta ut kycklingen.
  15. Skölj spenat samt vänd runt den med kycklingen samt resten av salladslöken. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ev. lite mer olivolja.
  16. Blanda kycklingen med gnocchin samt riven parmesan.
  17. Servera med lite extra parmesan, nymalt svartpeppar samt flingsalt.
  18. Kycklinggnocchipannan är god med en grönsallad eller tomatsallad till samt bröd som ex. baguette att suga upp såsen med på slutet.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer