Kycklinginnerfile med pancetta, färsk gnocchi och spenat

Kycklinginnerfilé med pancetta, färsk gnocchi, salvia, spenat, citron, salladslök och parmesan. En rätt festlig rätt till helg, lyxlunch eller middag. En slags kyckling-gnocchi-panna.

Pancetta är italienskt lättrökt och kryddat fläsk och kan ersättas med en bit hel svenskt rökt fläsk som du tärnar. Du kan ta vanlig kycklingfilé istället för kycklinginnerfilé. Om du vill kan du laga egen gnocchi

4 portioner gnocchi med kycklinginnerfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklinginnerfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar
  • 150 gram pancetta italienskt fläsk
  • 2 msk citronsaft
  • 800 gram gnocchi
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt på vatten till gnocchin. Ca 4 liter, salta vattnet med tre tsk salt och häll i någon msk olivolja.
  3. Skala och pressa vitlök.
  4. Skölj och strimla salladslöken. Ta undan den gröna delen till senare.
  5. Bryn kycklinginnerfiléerna på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en stor ugnsform eller djup långpanna.
  6. Tärna pancetta om den inte redan är tärnad. Bryn pancettan.
  7. Tillsätt den ljusa strimlade salladslöken och vitlök och fräs någon minut.
  8. Strimla salvian grovt och vänd i den.
  9. Lägg med kycklingen i ugnsformen.
  10. Tillsätt salt, peppar och citronsaft samt rör om.
  11. Sätt in i ugnen 5-10 minuter medan du kokar gnocchin.
  12. Riv parmesanost.
  13. Koka gnocchin 2 minuter enligt paket. Lägg dem i kokande vatten. De ska flyta upp till ytan då är de klara. Häll av i durkslag.
  14. Ta ut kycklingen.
  15. Skölj spenat samt vänd runt den med kycklingen samt resten av salladslöken. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ev. lite mer olivolja.
  16. Blanda kycklingen med gnocchin samt riven parmesan.
  17. Servera med lite extra parmesan, nymalt svartpeppar samt flingsalt.
  18. Kycklinggnocchipannan är god med en grönsallad eller tomatsallad till samt bröd som ex. baguette att suga upp såsen med på slutet.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Mest googlade maten 2017

Chokladbollar, picklad rödlök och Janssons Frestelse samt svamp som trattisar och Karl-Johan var några av de mest poppis sökningarna i matsvängen. 

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer

Bästa recepten på spagetti

Spagetti kan liknas vid matvärldens jeans - det passar bra till allt. Vardag som fest. Ett av våra mest älskade recept är spagetti med köttfärssås. Här kommer några goda och enkla tips på fler pastasåser.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer