Kycklinginnerfile med pancetta, färsk gnocchi och spenat

Kycklinginnerfilé med pancetta, färsk gnocchi, salvia, spenat, citron, salladslök och parmesan. En rätt festlig rätt till helg, lyxlunch eller middag. En slags kyckling-gnocchi-panna.

Kolla in min film på Youtube hur man lagar kyckling-gnocchin.

Pancetta är italienskt lättrökt och kryddat fläsk och kan ersättas med en bit hel svenskt rökt fläsk som du tärnar. Du kan ta vanlig kycklingfilé istället för kycklinginnerfilé. Om du vill kan du laga egen gnocchi.

4 portioner gnocchi med kycklinginnerfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklinginnerfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar
  • 150 gram pancetta italienskt fläsk
  • 2 msk citronsaft
  • 800 gram gnocchi
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt på vatten till gnocchin. Ca 4 liter, salta vattnet med tre tsk salt och häll i någon msk olivolja.
  3. Skala och pressa vitlök.
  4. Skölj och strimla salladslöken. Ta undan den gröna delen till senare.
  5. Bryn kycklinginnerfiléerna på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en stor ugnsform eller djup långpanna.
  6. Tärna pancetta om den inte redan är tärnad. Bryn pancettan.
  7. Tillsätt den ljusa strimlade salladslöken och vitlök och fräs någon minut.
  8. Strimla salvian grovt och vänd i den.
  9. Lägg med kycklingen i ugnsformen.
  10. Tillsätt salt, peppar och citronsaft samt rör om.
  11. Sätt in i ugnen 5-10 minuter medan du kokar gnocchin.
  12. Riv parmesanost.
  13. Koka gnocchin 2 minuter enligt paket. Lägg dem i kokande vatten. De ska flyta upp till ytan då är de klara. Häll av i durkslag.
  14. Ta ut kycklingen.
  15. Skölj spenat samt vänd runt den med kycklingen samt resten av salladslöken. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ev. lite mer olivolja.
  16. Blanda kycklingen med gnocchin samt riven parmesan.
  17. Servera med lite extra parmesan, nymalt svartpeppar samt flingsalt.
  18. Kycklinggnocchipannan är god med en grönsallad eller tomatsallad till samt bröd som ex. baguette att suga upp såsen med på slutet.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept