Kycklinginnerfile med pancetta, färsk gnocchi och spenat
Kycklinginnerfilé med pancetta, färsk gnocchi, salvia, spenat, citron, salladslök och parmesan. En rätt festlig rätt till helg, lyxlunch eller middag. En slags kyckling-gnocchi-panna.
Pancetta är italienskt lättrökt och kryddat fläsk och kan ersättas med en bit hel svenskt rökt fläsk som du tärnar.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sätt på vatten till gnocchin. Ca 4 liter, salta vattnet med tre tsk salt och häll i någon msk olivolja.
- Skala och pressa vitlök.
- Skölj och strimla salladslöken. Ta undan den gröna delen till senare.
- Bryn kycklinginnerfiléerna på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en stor ugnsform eller djup långpanna.
- Tärna pancetta om den inte redan är tärnad. Bryn pancettan.
- Tillsätt den ljusa strimlade salladslöken och vitlök och fräs någon minut.
- Strimla salvian grovt och vänd i den.
- Lägg med kycklingen i ugnsformen.
- Tillsätt salt, peppar och citronsaft samt rör om.
- Sätt in i ugnen 5-10 minuter medan du kokar gnocchin.
- Riv parmesanost.
- Koka gnocchin 2 minuter enligt paket. Lägg dem i kokande vatten. De ska flyta upp till ytan då är de klara. Häll av i durkslag.
- Ta ut kycklingen.
- Skölj spenat samt vänd runt den med kycklingen samt resten av salladslöken. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ev. lite mer olivolja.
- Blanda kycklingen med gnocchin samt riven parmesan.
- Servera med lite extra parmesan, nymalt svartpeppar samt flingsalt.
- Kycklinggnocchipannan är god med en grönsallad eller tomatsallad till samt bröd som ex. baguette att suga upp såsen med på slutet.
Varianter
- Du kan ta vanlig kycklingfilé istället för kycklinginnerfilé.
- Om du vill kan du laga egen gnocchi.
Uppskattat näringsvärde per portion: 597 kcal