Kycklinginnerfile med pancetta, färsk gnocchi och spenat

Kycklinginnerfilé med pancetta, färsk gnocchi, salvia, spenat, citron, salladslök och parmesan. En rätt festlig rätt till helg, lyxlunch eller middag. En slags kycklinggnocchipanna.
Pancetta är italienskt lättrökt och kryddat fläsk och kan ersättas med en bit hel svenskt rökt fläsk som du tärnar.
Du kan ta vanlig kycklingfilé istället för kycklinginnerfilé.
Om du vill kan du laga egen gnocchi (sök recept här på receptfavoriter.se).

4 portioner kycklinginnerfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklinginnerfilé
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 salladslökar
  • 150 gram pancetta italienskt fläsk
  • 2 msk citronsaft
  • 800 gram gnocchi
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt på vatten till gnocchin. Ca 4 liter, salta vattnet med tre tsk salt och häll i någon msk olivolja.
  3. Skala och pressa vitlök.
  4. Skölj och strimla salladslöken. Ta undan den gröna delen till senare.
  5. Bryn kycklinginnerfiléerna på båda sidor i olivolja. Salta och peppra. Lägg över i en stor ugnsform eller djup långpanna.
  6. Tärna pancetta om den inte redan är tärnad. Bryn pancettan.
  7. Tillsätt den ljusa strimlade salladslöken och vitlök och fräs någon minut.
  8. Strimla salvian grovt och vänd i den.
  9. Lägg med kycklingen i ugnsformen.
  10. Tillsätt salt, peppar och citronsaft samt rör om.
  11. Sätt in i ugnen 5-10 minuter medan du kokar gnocchin.
  12. Riv parmesanost.
  13. Koka gnocchin 2 minuter enligt paket. Lägg dem i kokande vatten. De ska flyta upp till ytan då är de klara. Häll av i durkslag.
  14. Ta ut kycklingen.
  15. Skölj spenat samt vänd runt den med kycklingen samt resten av salladslöken. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och ev. lite mer olivolja.
  16. Blanda kycklingen med gnocchin samt riven parmesan.
  17. Servera med lite extra parmesan, nymalt svartpeppar samt flingsalt.
  18. Kycklinggnocchipannan är god med en grönsallad eller tomatsallad till samt bröd som ex. baguette att suga upp såsen med på slutet.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer