Tagliatelle med kyckling och tomatsås
God pasta till vardags eller helg. Pasta som agliatelle med kycklingfilé och mustig tomatsås.
- Istället för tagliatelle kan du ta spagetti, skruvar, penne eller valfri sorts pasta.
- Hela skalade tomater på burk går också bra i tomatsåsen. Hacka då sönder dem med en stekspade efter de kokat ett tag.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i någon minut.
- Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
- Tärna eller strimla kycklingen.
- Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna (gärna med höga kanter). Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll tomatsåsen över kycklingen (om du har en stekpanna med höga kanter) eller tillsätt kycklingen till tomatsåsen i samma eller en ny gryta. Låt puttra medan du kokar pastan.
- Koka upp ca 3 liter vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
- Riv ost.
- Koka torkad tagliatelle enligt paket (vanligtvis i 5-6 minuter). Färsk tagliatelle kokar du enligt paket (vanligtvis 2-3 minuter).
- Blanda pastan med kycklingen och tomatsåsen. Strö gärna över riven ost samt servera med grönsallad, skivad bifftomat och salladsdressing (eller olivolja och vinäger).
Serveringsförslag
Gott till är en sallad med skivad bifftomat, grönsallad och salladsdressing.
Uppskattat näringsvärde per portion: 465 kcal