Tagliatelle med kyckling och tomatsås

God pasta till vardags eller helg. Pasta som agliatelle med kycklingfilé och mustig tomatsås. Istället för tagliatelle kan du ta spagetti, skruvar eller valfri sorts pasta.

Hela skalade tomater går också bra i tomatsåsen. Hacka då sönder dem med en stekspade efter de kokat ett tag.
Gott till är en sallad med skivad bifftomat, grönsallad och salladsdressing.

4 portioner tagliatelle med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 300 gram torkad tagliatelle eller två paket 250 gram färsk tagliatelle
  • 250 gram kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar krossade eller passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika eller 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i någon minut.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Tärna eller strimla kycklingen.
  6. Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna (gärna med höga kanter). Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Häll tomatsåsen över kycklingen (om du har en stekpanna med höga kanter) eller tillsätt kycklingen till tomatsåsen i samma eller en ny gryta. Låt puttra medan du kokar pastan.
  8. Koka upp ca 3 liter vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  9. Riv ost.
  10. Koka torkad tagliatelle enligt paket (vanligtvis i 5-6 minuter). Färsk tagliatelle kokar du enligt paket (vanligtvis 2-3 minuter).
  11. Blanda pastan med kycklingen och tomatsåsen. Strö gärna över riven ost samt servera med grönsallad, skivad bifftomat och salladsdressing (eller olivolja och vinäger).
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer