Pasta Alfredo med kyckling

En klassisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund. Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar toppad med stekt kycklingfilé. Genialiskt enkel men mycket god.
Pasta Alfredo kan lagas med valfri färsk eller torkad pasta. Förslag är spagetti, tagliatelle eller skruvar.

4 portioner pasta Alfredo med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Blanda kycklingfiléerna med olivolja, chiliflakes, rosmarin, svartpeppar, salt och en halv pressad vitlök i en skål.
  3. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  4. Bryn kycklingen på båda sidor - ca 2 minuter på vardera sida. Sänk sedan värmen och låt steka klart under ett lock eller folie några minuter. Skär ett snitt i en filé och se så att den är färdigstekt. Eller använd en termometer och se till att innertemperaturen är 68-70 grader. Låt vila under folie medan du kokar pastan och lagar Alfredosåsen.
  5. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  6. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  7. Riv ost. Finhacka persilja.
  8. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  11. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  12. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  13. Skiva kycklingfiléerna - gärna snett mot köttfibrerna.
  14. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan och kycklingen på toppen.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer