Pasta Alfredo med kyckling

En klassisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund. Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar toppad med stekt kycklingfilé. Genialiskt enkel men mycket god.
Pasta Alfredo kan lagas med valfri färsk eller torkad pasta. Förslag är spagetti, tagliatelle eller skruvar.

4 portioner pasta Alfredo med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Blanda kycklingfiléerna med olivolja, chiliflakes, rosmarin, svartpeppar, salt och en halv pressad vitlök i en skål.
  3. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  4. Bryn kycklingen på båda sidor - ca 2 minuter på vardera sida. Sänk sedan värmen och låt steka klart under ett lock eller folie några minuter. Skär ett snitt i en filé och se så att den är färdigstekt. Eller använd en termometer och se till att innertemperaturen är 68-70 grader. Låt vila under folie medan du kokar pastan och lagar Alfredosåsen.
  5. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  6. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  7. Riv ost. Finhacka persilja.
  8. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  11. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  12. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  13. Skiva kycklingfiléerna - gärna snett mot köttfibrerna.
  14. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan och kycklingen på toppen.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer