Pasta Alfredo med kyckling
En klassisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund toppad med kyckling.
Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar toppad med stekt kycklingfilé.
Genialiskt enkel men mycket god. En variant på Pasta Alfredo med enbart parmesan, smör och grädde.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
- Blanda kycklingfiléerna med olivolja, chiliflakes, rosmarin, svartpeppar, salt och en halv pressad vitlök i en skål.
- Värm en stekpanna eller grillpanna.
- Bryn kycklingen på båda sidor - ca 2 minuter på vardera sida. Sänk sedan värmen och låt steka klart under ett lock eller folie några minuter. Skär ett snitt i en filé och se så att den är färdigstekt. Eller använd en termometer och se till att innertemperaturen är 68-70 grader. Låt vila under folie medan du kokar pastan och lagar Alfredosåsen.
- Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
- Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
- Riv ost. Finhacka persilja.
- Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
- Häll av pastan.
- Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
- Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
- Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
- Skiva kycklingfiléerna - gärna snett mot köttfibrerna.
- Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan och kycklingen på toppen.
Val av pasta
Pasta Alfredo kan lagas med valfri köpt eller hemgjord färsk pasta. Eller torkad pasta som spagetti, tagliatelle eller skruvar.
Smalare variant
Vill du göra pastan lite smalare kan du minska mängden smör och ost samt ta en lättare grädde.
Uppskattat näringsvärde per portion: 795 kcal