Pasta Alfredo med kyckling

Introduktion och förberedelse

En klassisk pasta med parmesanost, smör och grädde som grund toppad med kyckling.

Här med persilja, gröna ärtor och svartpeppar toppad med stekt kycklingfilé.

Genialiskt enkel men mycket god. En variant på Pasta Alfredo med enbart parmesan, smör och grädde.

Val av pasta

Pasta Alfredo kan lagas med valfri köpt eller hemgjord färsk pasta. Eller torkad pasta som spagetti, tagliatelle eller skruvar.

Smalare variant

Vill du göra pastan lite smalare kan du minska mängden smör och ost samt ta en lättare grädde.

4 portioner pasta Alfredo med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 150 gram smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl hackad kruspersilja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram gröna ärtor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 klyfta vitlök

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Blanda kycklingfiléerna med olivolja, chiliflakes, rosmarin, svartpeppar, salt och en halv pressad vitlök i en skål.
  3. Värm en stekpanna eller grillpanna.
  4. Bryn kycklingen på båda sidor - ca 2 minuter på vardera sida. Sänk sedan värmen och låt steka klart under ett lock eller folie några minuter. Skär ett snitt i en filé och se så att den är färdigstekt. Eller använd en termometer och se till att innertemperaturen är 68-70 grader. Låt vila under folie medan du kokar pastan och lagar Alfredosåsen.
  5. Koka pastan enligt paket (8 minuter för spagetti).
  6. Värm upp och smält smöret i grädden i en kastrull. Rör om då och då.
  7. Riv ost. Finhacka persilja.
  8. Koka eller mikra ärtorna i några minuter.
  9. Häll av pastan.
  10. Blanda pastan med grädd- och smörblandningen i en stor kastrull eller skål.
  11. Vänd i parmesanosten (spara en halv dl att strö över pastan vid servering), persiljan och ärtorna.
  12. Smaka av pastan med svartpeppar och salt.
  13. Skiva kycklingfiléerna - gärna snett mot köttfibrerna.
  14. Servera pasta Alfredo med lite riven parmesan och kycklingen på toppen.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 795 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.