Kycklingwrap med koriander

Introduktion och förberedelse

Kycklingwrap med färsk koriander.

Mjuka fylld rullar av tortillabröd som fyllts med stekt eller grillad kyckling, dressing, sallad, färsk koriander, tomat, rödlök, gurka och morot.

Serveringsförslag

God till lunch, lätt middag eller som macka till utflykt eller picknick.

Varianter

  • Du kan köpa färdiglagad kyckling eller kycklingfiléer som du marinerar i vitlök och chili samt sedan steker eller grillar. Eller så har du rester med kyckling att använda.
  • Om du gillar bacon och vitlök så kan du laga en Caesarwrap.
  • Vitlöken i dressingen kan bytas mot någon tsk Dijonsenap eller grovkornig senap. Sardeller kan uteslutas helt. Eller laga en senapsdressing med olja.

4 kycklingwraps med koriander

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 4 kycklingfiléer, ca 500 gram
  • Marinad till kycklingen: 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Sallad: 150 gram blandad sallad, förslagsvis babyspenat, romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk koriander eller bladpersilja
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  6. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, salt och peppar i en skål.
  7. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  8. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  9. Skölj och tärna tomater.
  10. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  11. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  12. Skölj och grovhacka koriander.
  13. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk koriander, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  14. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  15. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-12