Hembakta vetetortillas

Hembakta tunna tortillabröd till wraps och Tex Mex buffé. Vetetortillas gräddas i stekpanna. Baka egna tortillas - de blir goda, nygräddade och utan konserveringsmedel och andra tillsatser.

Baka dem gärna samma dag som de ska serveras. Värm dem i en form täckta med folie i ugnen till servering. Eller förvara i frysen och tina samt värm till servering.

Ett alternativ till vetetortillas är att baka äkta mexikanska majstortillas. Prova ex. majstortillas med pulled beef och annat gott.

12 vetetortillas

  • Förberedelse: 45 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Ca 2 dl kallt vatten
  • 2 msk majsolja eller annan vegetabilisk olja

Tillagning

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke eller matberedare.
  2. Tillsätt vatten och olja samt blanda ihop till en deg. Tillsätt ev. lite mer vatten så att degen är fast men ändå klibbar i kanten och mjuk nog att knåda ut till platta tortillas.
  3. Låt stå i kylen i 30 minuter.
  4. Dela degen i tolv bitar och forma till bollar.
  5. Platta ut bullarna och kavla dem till tunna tortillas ca 15-20 cm i diameter. Eller använd en tortillapress.
  6. Sätt på en eller flera stekpannor. När de är varma (lite över medelvärme) så gräddar du varje vetetortilla en minut på varje sida. Låt dem svalna mellan en eller två kökshanddukar.
  7. Servera ljumma i en brödkorg inslagna i en kökshandduk.
E-mail
Medel: 3.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.