Veganska burritos

Veganska burritos med vegankebab, mexikansk salsa, sojaost och svarta bönor.
Tortillarullarna är goda med en grönsallad samt skivad avokado toppad med lite av salsan. Vidare kan man ha guacamole, tortillachips och mer het chilisås som Sriracha till. Vegankebaben kan även kryddas med tex mex krydda, spiskummin, paprika och vitlök.
Räkna två burritos per portion om ni är hungriga.

4 portioner veganska burritos, 8 st burritos

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 8 stora tortillabröd
  • 200 gram vegankebab Döner (ex. Wheaty veteprotein)
  • 200 gram sojaost mozzarellastyle
  • 3 pkt kokta svarta bönor eller 4 dl hemkokta svarta bönor
  • Mexikansk salsa: 1,5 gula lökar
  • 4 tomater
  • 2 jalapenos eller 0,5 habanero (eller chili efter smak)
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk limesaft
  • Till servering: 1 påse grönsallad (ca 65 gram)
  • 2 avokado

Tillagning

  1. Mexikansk salsa: skala och finhacka löken. Lägg i en skål.
  2. Skölj och tärna tomaterna fint och lägg med löken.
  3. Hacka chilin och färsk koriander. Blanda tillsammans med socker, salt, olivolja och limesaft med tomaterna och löken till en salsa.
  4. Bryn vegankebaben i en panna med lite olja några minuter.
  5. Tillsätt salsan och låt bli varmt. Spara gärna någon dl salsa att ha som dressing på salladen.
  6. Om du köpt färdigkokta svarta bönor så skölj dem.
  7. Fräs bönor i en panna med lite olja och mosa dem grovt. Smaka av med salt.
  8. Dags att rulla ihop och steka burritosarna: lägg ut tortillabröden och fördela en hög ost i en sträng på nedre delen av varje bröd.
  9. Fördela sedan bönor och vegankebabröran över osten.
  10. Vik upp nederdelen över fyllningen, vik in kanterna samt rulla ihop till tortillarullar sk burritos.
  11. Lägg med skarven nedåt på en bricka.
  12. I STEKPANNA: Att steka burritos blir godast. Värm en stekpanna med lite olja och stek 2-3 kycklingburritos åt gången ca 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. De ska få färg och bli varma.
  13. I UGN kan du värma alla samtidigt. Sätt ugnen på max värme. Olja en ugnsplåt och lägg på burritos. Pensla dem med olja. Värm dem tills de fått färg och är genomvarma ca 10 minuter.
  14. Skölj sallad och skär upp avokado.
  15. Servera de veganska burritosarna med grönsalladen och avokado. Om du vill kan du dela på dem på mitten till servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer