Laxwrap
Laxwrap med mjukt tortillabröd fylld med varmrökt lax, sallad, rödlök, gurka, morot, tomat och vitlöksdressing.
Tillagning
- Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, citronsaft, salt och peppar i en skål.
- Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
- Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
- Skölj och tärna tomater.
- Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
- Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
- Skölj och grovhacka bladpersilja.
- Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk koriander, fördela över 100 gram grovt delad varmrökt lax samt skeda över 4-5 msk dressing.
- Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
- Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
Serveringsförslag
God till lunch, lätt middag eller som macka till utflykt eller picknick.
Varianter
- Du kan byta varmrökt lax mot kallrökt eller gravad lax om du gillar det.
- Annat gott i wrapen är kokt ägg i skivor eller klyftor, kokta bönor, kikärtor och linser.
- Dressingen är en variant på Caesardresssing. Vitlöken i dressingen kan bytas mot någon tsk Dijonsenap eller grovkornig senap.
- Sardeller kan uteslutas helt.
- Som dressing passar även en senapsdressing med olja.
- Blir också gott med kyckling som fyllning.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal