Tortillarullar med soltorkad tomat och färskost

Vegetariska tortillarullar med soltorkad tomat och färskost. Skär upp som snittar, tilltugg, lyxmackor, små sandwichar eller matiga aptitretare.
Kan också serveras som hela wraps till utflykt eller mellanmål. Då blir ett bröd en portion. Vik då även in kanterna något medan du rullar ihop wrapen. Slå in i smörpapper eller folie.
Här blir det fyra bitar som är rätt stora matiga tilltugg. Räkna två per portion om du enbart serverar detta tilltugg. Serverar du flera tilltugg kan du räkna en rulle per portion.
Kan förberedas och förvaras i kylen som rulle inslagen i gladplast dagen innan.

4 tilltugg tortillarullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 stort tortillabröd
  • 50 g färskost
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • 2 blad isbergssallad

Tillagning

  1. Hacka soltorkad tomat och blanda med färskosten.
  2. Bred på färskosten på brödet.
  3. Skölj salladen och torka den torr.
  4. Lägg salladsbladen så att de täcker brödet på bredden. Rulla ihop.
  5. Skär i mitten samt sedan snett till fyra delar.
  6. Sätt ev. ihop dem med tandpetare. Ställ upp eller lägg på fat.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer