Tortillarullar med soltorkad tomat och färskost

Introduktion och förberedelse

Vegetariska tortillarullar med soltorkad tomat och färskost. Skär upp som snittar, tilltugg, lyxmackor, små sandwichar eller matiga aptitretare.

Kan också serveras som hela wraps till utflykt eller mellanmål. Då blir ett bröd en portion. Vik då även in kanterna något medan du rullar ihop wrapen. Slå in i smörpapper eller folie.

Här blir det fyra bitar som är rätt stora matiga tilltugg. Räkna två per portion om du enbart serverar detta tilltugg.

Serverar du flera tilltugg kan du räkna en rulle per portion.

Kan förberedas och förvaras i kylen som rulle inslagen i gladplast dagen innan.

4 tilltugg tortillarullar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 stort tortillabröd
  • 50 g färskost
  • 0,5 dl hackad soltorkad tomat i olja
  • 2 blad isbergssallad

Tillagning

  1. Hacka soltorkad tomat och blanda med färskosten.
  2. Bred på färskosten på brödet.
  3. Skölj salladen och torka den torr.
  4. Lägg salladsbladen så att de täcker brödet på bredden. Rulla ihop.
  5. Skär i mitten samt sedan snett till fyra delar.
  6. Sätt ev. ihop dem med tandpetare. Ställ upp eller lägg på fat.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 674 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-21