Vegetarisk wrap

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk wrap med soltorkade tomater, hummus, kikärter, sallad och dressing.

Vegowrappen får god smak med en variant av caesardressing som innehåller vitlök, riven parmesan och majonnäs.

Välj att koka egna kikärtor vilket är godast och billigast eller köp kokta på burk (2 burkar till detta recept). Kokar du själv så koka ett helt paket kikärter 500 gram. Ta till hummus och några hela kikärtor till wrapfyllning. Spara resten till annat.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan parmesan istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk wrap

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 2 dl hackad soltorkade tomater i olja
  • 5 dl kokta kikärtor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk tahini, sesampasta (valfritt)
  • 4 msk citronsaft (valfritt)
  • 0,5 tsk mald spiskummin (valfritt)
  • 0,5 tsk sumak (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja att garnera med
  • 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Kokta kikärter: Lägg okokta kikärter i blöt över natten.
  2. Häll av dem och tillsätt vatten så att det täcker.
  3. Koka kikärterna mjuka på medelvärme under lock i 1,5 - 2 timmar. Smaka så att de är mjuka.
  4. Häll av i durkslag och skölj dem ljumma i kallt vatten.
  5. Hummus: skala vitlöken och pressa i den i en mixer eller bunke.
  6. Tillsätt kokta kikärter. Använder du färdiga koka kikärter från burk så skölj dem noga i durkslag innan.
  7. Mixa i mixern eller kör med stavmixer. De kan också mosas med en gaffel eller potatisstöt för hand.
  8. Tillsätt olivolja, sesampasta samt citronsaft under tiden till en röra. Tillsätt någon msk vatten i taget så att röran blir lös och kan mixas samt blir bredbar.
  9. Smaka av hummusen med vitlök, citronsaft, salt och vitpeppar.
  10. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressad vitlök, salt och peppar i en skål.
  11. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  12. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  13. Skölj och tärna tomater.
  14. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  15. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  16. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  17. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk bladpersilja, fördela över en halv dl soltorkad tomat, 3 msk hummus, några hela kikärter samt skeda över 4 msk dressing.
  18. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  19. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept