Wrap eller tortillarulle med rostbiff
Tortillarulle eller wrap med rostbiff, vitlöksdressing och sallad.
Tillagning
- Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, riven parmesan, salt och peppar i en skål.
- Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
- Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
- Skölj och tärna tomater.
- Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
- Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
- Skölj och grovhacka bladpersilja.
- Strimla ev. rostbiffen i grova bitar.
- Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, någon msk bladpersilja, fördela 100 gram rostbiff samt skeda över 4-5 msk dressing.
- Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
- Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
Serveringsförslag
Passar till lunch, middag eller utflykt.
Tips
Du kan laga egen rostbiff eller köpa färdig.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal