Tortillarulle med lax och färskost

Introduktion och förberedelse

Skär upp som snittar, tilltugg, lyxmackor, små sandwichar eller matiga aptitretare.

Kan också serveras som hela wraps till utflykt eller mellanmål. Då blir ett bröd en portion. Vik då även in kanterna något medan du rullar ihop wrapen. Slå in i smörpapper eller folie.

Här blir det fyra bitar som är rätt stora matiga tilltugg. Räkna två per portion om du enbart serverar detta tilltugg. Serverar du flera tilltugg kan du räkna en rulle per portion.

Kan förberedas och förvaras i kylen som rulle inslagen i gladplast dagen innan.

4 tilltugg tortillarullar med lax

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 tortillabröd (stort)
  • 50 g färskost
  • 2 blad isbergssallad
  • 100 g skivad rökt lax
  • 0,5 tsk rivet citronskal
  • 0,5 dl färsk koriander

Tillagning

  1. Bred på färskosten på brödet.
  2. Skölj salladen och torka den torr.
  3. Lägg salladsbladen så att de täcker brödet på bredden.
  4. Fördela laxskivorna över salladen.
  5. Riv över citronskal.
  6. Toppa med grovhackad färsk koriander. Rulla ihop.
  7. Skär i mitten samt snett till fyra delar.
  8. Sätt ihop dem med tandpetare. Ställ upp eller lägg på fat.
E-mail
Medel: 2.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 674 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-21