Getost

Recept med getost, fårost och Chèvre. Ost från får eller get som Fransk Chèvre innehåller kaprinsyra som ger den dess speciella smak och kan ofta ätas av laktosintoleranta. Chevre är krämig och smakrik - ju mer lagring desto mer smak. Ibland har de aska runt. Det är en vitmögelost (oftast).

Du kan välja så fin och dyr Chèvre du vill eller annan getost eller fårost. Den billigare getosten på rulle funkar fint men det blir jättegott med en lite finare smakrik och krämig fransk Chèvre som Grottin de Chavignol eller en svensk getost eller fårost. 

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages