Varma snittar med getost och honung
Varma snittar med getost eller chèvre och färskost toppade med lite honung.
Tillagning
- Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
- Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.
Serveringsförslag
Passar som snittar, tilltugg och aptitretare innan middagen.
Kan förberedas
Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.
Varianter
- Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten. Eller använd snett skuren baguette.
- Om du vill kan du utesluta honungen.
- Vidare kan du ta enbart dubbla mängden getost och utesluta färskosten.
Att dricka till
Till snittarna passar ett vitt vin som ex. en Chardonnay eller Sauvignon Blanc - extra fint med en flaska Sancerre från Frankrike. Även mousserande vin som Cremant de Bourgogne, Cava eller liknande passar. Fler alternativ är kall lageröl.
Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal