Varma snittar med getost och honung

Varma snittar med getost eller chèvre och färskost toppade med lite honung.

8 snittar med getost och honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 skivor ljust formbröd eller 8 skivor snett skuren baguette.
  • 100 gram getost eller chèvre
  • 100 gram färskost
  • 2 msk flytande honung

Tillagning

  1. Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
  2. Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.

Serveringsförslag

Passar som snittar, tilltugg och aptitretare innan middagen.

Kan förberedas

Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.

Varianter

  • Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten. Eller använd snett skuren baguette.
  • Om du vill kan du utesluta honungen.
  • Vidare kan du ta enbart dubbla mängden getost och utesluta färskosten.

Att dricka till

Till snittarna passar ett vitt vin som ex. en Chardonnay eller Sauvignon Blanc - extra fint med en flaska Sancerre från Frankrike. Även mousserande vin som Cremant de Bourgogne, Cava eller liknande passar. Fler alternativ är kall lageröl.

E-mail
Medel: 3.7 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-29

Tillbehör och liknande:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...