Varma snittar med getost och honung

Introduktion och förberedelse

Varma snittar med getost eller fårost eller chèvre, färskost och toppade med lite honung. Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten.

Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.

Om du vill kan du utesluta honungen.

8 snittar med getost och honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 skivor ljust formbröd
  • 100 g getost
  • 100 g färskost
  • 2 msk flytande honung

Tillagning

  1. Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
  2. Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.