Varma snittar med getost och honung

Varma snittar med getost eller fårost eller chèvre, färskost och toppade med lite honung. Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten.

Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.

Om du vill kan du utesluta honungen.

8 snittar med getost och honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 skivor ljust formbröd
  • 100 g getost
  • 100 g färskost
  • 2 msk flytande honung

Tillagning

  1. Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
  2. Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer