Varma snittar med getost och honung

Introduktion och förberedelse

Varma snittar med getost eller chèvre och färskost toppade med lite honung.

Serveringsförslag

Passar som snittar, tilltugg och aptitretare innan middagen.

Kan förberedas

Kan förberedas innan på en ugsplåt och sedan gratineras/tillagas i ugnen så de är varma när de ska serveras.

Varianter

  • Skär ljust bröd i små trianglar eller rutor och gratinera med osten. Eller använd snett skuren baguette.
  • Om du vill kan du utesluta honungen.
  • Vidare kan du ta enbart dubbla mängden getost och utesluta färskosten.

Att dricka till

Till snittarna passar ett vitt vin som ex. en Chardonnay eller Sauvignon Blanc - extra fint med en flaska Sancerre från Frankrike. Även mousserande vin som Cremant de Bourgogne, Cava eller liknande passar. Fler alternativ är kall lageröl.

8 snittar med getost och honung

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 skivor ljust formbröd eller 8 skivor snett skuren baguette.
  • 100 gram getost eller chèvre
  • 100 gram färskost
  • 2 msk flytande honung

Tillagning

  1. Blanda getost, färskost och honung till en röra. Fördela på fyra skivor bröd och skär i trianglar. Kan förvaras i kylen tills gästerna kommer.
  2. Rosta snittarna i ugn på 200 grader i 5 minuter eller tills de har fått färg.
E-mail
Medel: 3.8 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 76 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-29

Tillbehör och liknande recept:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...