Snittar med getostkräm

Snittar med getostkräm är ett gott varmt tilltugg av knaprigt vitt stekt bröd toppat med getostkräm, honung och valnötter.

6 portioner snittar med getostkräm

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram getost
  • 3 msk creme fraiche
  • 6 skivor franskbröd, ljust bondbröd eller valfritt ljust bröd
  • 2 msk olivolja eller olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 18 valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill max värme eller använd en stekpanna att rosta bröden i.
  2. Skär bort kanterna på osten och mosa eller mixa den med creme fraiche med en gaffel i en skål.
  3. ROSTA I UGNEN: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Pensla dem med olivolja (eller bred med smör) och lägg dem i en långpanna. Rosta dem några minuter på varje sida tills de fått fin ljus färg.
  4. ROSTA I STEKPANNA: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Stek dem på båda sidor i olivolja eller smör i en stekpanna så att de får färg.
  5. Lägg dem på ett fat.
  6. Klicka på lite ostkräm, ringla över honung och garnera med en valnöt innan servering.

Tips

  • Skär franskbrödet i rektanglar eller den form du önskar bara de är små och lagom mumsbitar.
  • Rosta bröden med olivolja i ugnen eller stek med smör i en stekpanna.
  • Om getosten är av den lite krämigare varianten så är det enklare att röra ihop - jag gjorde det med en gaffel i en skål.
  • Du kan ta getost, chèvre eller fårost.
E-mail
Medel: 3.9 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26