Snittar med getostkräm

Snittar med getostkräm är ett gott varmt tilltugg av knaprigt vitt stekt bröd toppat med getostkräm, honung och valnötter.
Skar franskbrödet i rektanglar och rostade dem med olivolja i ugnen, istället för smör och stekpanna
Om getosten är lite krämig så är det enklare att röra ihop, jag gjorde det med en gaffel i en lite skål.

6 portioner snittar med getostkräm

 • Förberedelse: 10 min
 • Tillagning: 10 min
 • Klart på: 20 min

Ingredienser

 • 150 gram getost
 • 3 msk creme fraiche
 • 6 skivor franskbröd, ljust bondbröd eller valfritt ljust bröd
 • 2 msk olivolja eller olivolja
 • 2 tsk flytande honung
 • 18 valnötter

Tillagning

 1. Sätt ugnen på grill max värme eller använd en stekpanna att rosta bröden i.
 2. Skär bort kanterna på osten och mosa eller mixa den med creme fraiche med en gaffel i en skål.
 3. ROSTA I UGNEN: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Pensla dem med olivolja (eller bred med smör) och lägg dem i en långpanna. Rosta dem några minuter på varje sida tills de fått fin ljus färg.
 4. ROSTA I STEKPANNA: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Stek dem på båda sidor i olivolja eller smör i en stekpanna så att de får färg.
 5. Lägg dem på ett fat.
 6. Klicka på lite ostkräm, ringla över honung och garnera med en valnöt innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer