Snittar med getostkräm

Snittar med getostkräm är ett gott varmt tilltugg av knaprigt vitt stekt bröd toppat med getostkräm, honung och valnötter.
Skar franskbrödet i rektanglar och rostade dem med olivolja i ugnen, istället för smör och stekpanna
Om getosten är lite krämig så är det enklare att röra ihop, jag gjorde det med en gaffel i en lite skål.

6 portioner snittar med getostkräm

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 gram getost
  • 3 msk creme fraiche
  • 6 skivor franskbröd, ljust bondbröd eller valfritt ljust bröd
  • 2 msk olivolja eller olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 18 valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill max värme eller använd en stekpanna att rosta bröden i.
  2. Skär bort kanterna på osten och mosa eller mixa den med creme fraiche med en gaffel i en skål.
  3. ROSTA I UGNEN: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Pensla dem med olivolja (eller bred med smör) och lägg dem i en långpanna. Rosta dem några minuter på varje sida tills de fått fin ljus färg.
  4. ROSTA I STEKPANNA: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Stek dem på båda sidor i olivolja eller smör i en stekpanna så att de får färg.
  5. Lägg dem på ett fat.
  6. Klicka på lite ostkräm, ringla över honung och garnera med en valnöt innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer