Snittar med getostkräm
Snittar med getostkräm är ett gott varmt tilltugg av knaprigt vitt stekt bröd toppat med getostkräm, honung och valnötter.
Tillagning
- Sätt ugnen på grill max värme eller använd en stekpanna att rosta bröden i.
- Skär bort kanterna på osten och mosa eller mixa den med creme fraiche med en gaffel i en skål.
- ROSTA I UGNEN: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Pensla dem med olivolja (eller bred med smör) och lägg dem i en långpanna. Rosta dem några minuter på varje sida tills de fått fin ljus färg.
- ROSTA I STEKPANNA: Skär brödet i rektanglar eller tag ut små rundlar från varje brödskiva med ett litet glas. Stek dem på båda sidor i olivolja eller smör i en stekpanna så att de får färg.
- Lägg dem på ett fat.
- Klicka på lite ostkräm, ringla över honung och garnera med en valnöt innan servering.
Tips
- Skär franskbrödet i rektanglar eller den form du önskar bara de är små och lagom mumsbitar.
- Rosta bröden med olivolja i ugnen eller stek med smör i en stekpanna.
- Om getosten är av den lite krämigare varianten så är det enklare att röra ihop - jag gjorde det med en gaffel i en skål.
- Du kan ta getost, chèvre eller fårost.
Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal