Grön sparris i ugn med chevre och pinjenötter

Introduktion och förberedelse

Gratinerad grön sparris i ugnen med chèvre och pinjenötter är gott som förrätt med gott bröd eller som grönsakstillbehör till fest, middag eller buffé. Snabbt och enkelt att laga.

Räkna att det räcker till två portioner som förrätt.

Att dricka till:

Vitt vin som Sauvignon Blanc, Gewurtztraminer, Muscadet, Chenin blanc eller liknande passar till sparrisen.

4 portioner grön sparris i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g chèvre eller getost
  • 0,5 dl pinjenötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader (vanlig ugn).
  2. Rensa och skölj sparrisen. Skär ev. ett nytt snitt i nedre delen av stjälken.
  3. Blanda sparrisen med olivolja och sprid ut i en ugnsform. Strö över flingsalt och fördela skivad ost på samt strö över pinjenötter.
  4. Rosta sparrisen i ca 8 minuter i mitten av ugnen.
  5. Ta ut och servera sparrisen varm.
E-mail
Medel: 4.9 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.