Grön sparris i ugn med chevre och pinjenötter

Jättegott som förrätt med gott bröd eller som grönsakstillbehör till fest, middag eller buffé.

Snabbt och enkelt att laga. Räkna att det räcker till två portioner som förrätt. Vitt vin som Sauvignon Blanc, Gewurtztraminer, Muscadet, Chenin blanc eller liknande passar till sparrisen.

4 portioner grön sparris i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g chèvre eller getost
  • 0,5 dl pinjenötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader (vanlig ugn).
  2. Rensa och skölj sparrisen. Skär ev. ett nytt snitt i nedre delen av stjälken.
  3. Blanda sparrisen med olivolja och sprid ut i en ugnsform. Strö över flingsalt och fördela skivad ost på samt strö över pinjenötter.
  4. Rosta sparrisen i ca 8 minuter i mitten av ugnen.
  5. Ta ut och servera sparrisen varm.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål till kräftskivan. Designade av Receptfavoriters kock och skapare Henrik Mattsson för Hackman. Passar till kräftor och andra skaldjur som krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat