Mandelsås med getost

Salsa de Almendras con Queso de Cabra. En Mexikansk mandelsalsa smaksatt med getost. Passar till det mesta som sås eller salsa inte bara Mexikansk mat utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.

Välj förslagsvis en mjuk färsk getost eller fetaost, vitost eller fårost.

4 portioner mandelsås med getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 50 gram mandlar, gärna skållade
  • 100 gram färsk mjuk getost
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
  2. Mixa mandlarna först.
  3. Tillsätt sedan getost i smulor.
  4. Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer