Mandelsås med getost

Salsa de Almendras con Queso de Cabra är en Mexikansk mandelsalsa eller sås smaksatt med getost.

Jag gick en kurs i Mexikansk streetfood och där lagade vi denna sås tillsammans med guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök.

4 portioner mandelsås med getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 50 gram mandlar, gärna skållade
  • 100 gram färsk mjuk getost utan kant
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
  2. Mixa mandlarna först.
  3. Tillsätt sedan getost i smulor.
  4. Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag

  • Passar till det mesta som sås eller salsa - inte bara Mexikansk mat - utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.
  • Gott till är även nachochips.

Tips

  • Välj förslagsvis en mjuk färsk getost utan kant - fransk Chèvre funkar bra. Köper du med kant så kan du skära bort kanten om du vill.
  • Fetaost, vitost, fårost eller annan mjuk vitost funkar också för en mildare variant utan så mycket getostsmak.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-23