Mandelsås med getost
Introduktion och förberedelse
Salsa de Almendras con Queso de Cabra är en Mexikansk mandelsalsa eller sås smaksatt med getost.
Passar till det mesta som sås eller salsa - inte bara Mexikansk mat - utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.
Gott till är även nachochips.
Välj förslagsvis en mjuk färsk getost utan kant - fransk Chèvre funkar bra. Köper du med kant så kan du skära bort kanten om du vill.
Fetaost, vitost, fårost eller annan mjuk vitost funkar också för en mildare variant utan så mycket getostsmak.
Jag gick en kurs i Mexikansk streetfood och där lagade vi denna sås tillsammans med guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök.
Tillagning
- Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
- Mixa mandlarna först.
- Tillsätt sedan getost i smulor.
- Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal