Mandelsås med getost
Salsa de Almendras con Queso de Cabra är en Mexikansk mandelsalsa eller sås smaksatt med getost.
Jag gick en kurs i Mexikansk streetfood och där lagade vi denna sås tillsammans med guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök.
Tillagning
- Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
- Mixa mandlarna först.
- Tillsätt sedan getost i smulor.
- Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
Serveringsförslag
- Passar till det mesta som sås eller salsa - inte bara Mexikansk mat - utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.
- Gott till är även nachochips.
Tips
- Välj förslagsvis en mjuk färsk getost utan kant - fransk Chèvre funkar bra. Köper du med kant så kan du skära bort kanten om du vill.
- Fetaost, vitost, fårost eller annan mjuk vitost funkar också för en mildare variant utan så mycket getostsmak.
Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal