Mandelsås med getost

Introduktion och förberedelse

Salsa de Almendras con Queso de Cabra är en Mexikansk mandelsalsa eller sås smaksatt med getost.

Passar till det mesta som sås eller salsa - inte bara Mexikansk mat - utan till grillat, fisk, sallad, kött eller grönsaker.

Gott till är även nachochips.

Välj förslagsvis en mjuk färsk getost utan kant - fransk Chèvre funkar bra. Köper du med kant så kan du skära bort kanten om du vill.

Fetaost, vitost, fårost eller annan mjuk vitost funkar också för en mildare variant utan så mycket getostsmak.

Jag gick en kurs i Mexikansk streetfood och där lagade vi denna sås tillsammans med guacamole, salsa med Arbolchili och Mexikansk picklad rödlök.

4 portioner mandelsås med getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 50 gram mandlar, gärna skållade
  • 100 gram färsk mjuk getost utan kant
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skålla gärna mandlarna genom att koka dem i lite vatten någon minut tills skalet börjar släppa. Skölj i kallt vatten och dra bort skinnet.
  2. Mixa mandlarna först.
  3. Tillsätt sedan getost i smulor.
  4. Lägg upp i en skål och blanda med vatten och crème fraiche samt smaka av med salt och peppar.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-28